Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

09.03.2015

Muistilista auttaa maailmalle lähtijää

Ulkomaille lähtöön tarvitaan rohkeutta ja sisukkuutta. Arki rullaa helpommin, kun lähtöä suunnittelee jo ennakkoon. Maailmalle.netin uusi kuvitettu muistilista auttaa ulkomaille lähteviä nuoria muistamaan ja hoitamaan lähtöön ja paluuseen liittyviä käytännön asioita.

CIMO tarjoaa maailmalle suuntaaville opiskelijoille ja harjoittelijoille uudistetun muistilistan, jonka tavoite on helpottaa tiedonhankintaa ja herätellä nuorta huomioimaan jo etukäteen sellaisia asioita, joita lähtö tuo vastaan. Ulkomaille suuntaava nuori voi käyttää muistilistaa voi itsenäisesti, mutta sitä voi käyttää myös osana opetusta tai ohjaus- ja neuvontatilanteissa.

Kuvitettuun listaan on kerätty asioita, jotka pitää hoitaa

  • ennen maailmalle lähtöä
  • ulkomailla oleskelun aikana ja
  • paluun jälkeen.

Lista ei ole täydellinen, mutta siitä voi poimia yleisimmät asiat, jotka täytyy hoitaa kuntoon lähdön koittaessa. Muistilistan oheen on kerätty linkkejä eteenpäin muihin tietolähteisiin, joista ulkomaille suuntaava saa käytännön tietoa ja ohjeita. CIMOn neuvontapalvelut on suunnitellut listan asiasisällön, ja kuvitus on graafikko Liisa Valtosen käsialaa.

Muistilista on julkaistu Maailmalle.net-verkkosivuilla pdf-muodossa ja sen voi tulostaa osissa tai kokonaisuudessaan. Muistilistasta on julkaistu myös esteetön tekstiversio.

Lue lisää:
Maailmalle lähtijän muistilista

(9.3.2015 / LT)