Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

23.09.2013

Erasmus-opiskelija pyöräilee luennolle Tübingenissä Saksassa

Daniel Donnerin Minuutteja maailmalta -video tiivistää tunnelmia Erasmus-opiskelijan päivästä Saksassa.

Minuutteja maailmalta -videot tarjoavat välähdyksiä vaihto-opiskelijan arjesta

Mitä kuuluu Nordplus-opiskelijan arkeen – tai juhlaan? Millaisia ajatuksia vieraan kulttuurin kohtaaminen herättää? Millaisissa tunnelmissa lopetellaan Erasmus-harjoittelua toisessa maassa? Näistä asioista saa vihiä CIMOn tuottamasta Minuutteja maailmalta -sarjasta, joka sisältää vaihto-opiskelijoiden kuvaamia videoita ulkomailta.

Alkuvuodesta käynnistynyt videoprojekti on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että valmiita Minuutteja maailmalta pääsee katsomaan CIMOn Youtube-kanavassa. Ensimmäinen video – sarjan parhaana palkittu Daniel Donnerin ”Paska maa ja paska päivä” – julkaistiin 13.9. ja julkaistavaa riittää tuleviksi perjantaiksi aina marraskuun puoliväliin saakka.

Minuutteja maailmalta -videot tarjoavat nimensä mukaisesti lyhyitä, elämänmakuisia välähdyksiä ja tunnelmia opiskelijoiden elämästä vaihtokohteessaan. Ensimmäisen tuotantokauden videot sisältävät Erasmus-opiskelijoiden ja -harjoittelijan kokemuksia Britanniasta, Espanjasta, Saksasta, Tšekistä ja Turkista sekä Nordplus-vaihdossa olleen opiskelijan kokemuksia Ruotsista.

Opiskelijat saivat halutessaan lainaksi CIMOn videokameran, mutta valtaosa käytti kuvaamiseen omia laitteitaan. Tekijät ovat myös pääosin leikanneet videonsa itse. Minuutteja maailmalta -sarjan tunnuksen on suunnitellut Nelly Sääksjärvi.

Minuutteja maailmalta -videot on suunnattu ennen kaikkea CIMOn verkkopalveluita käyttäville nuorille ja kansainvälistymiseen liittyvistä kokemustarinoista kiinnostuneille. Niiden tarkoituksena on innostaa muitakin lähtemään maailmalle, joten niitä voi vapaasti käyttää ja näyttää myös erilaisilla kansainvälisyysaiheisilla oppitunneilla ja tilaisuuksissa.

Ensimmäisellä tuotantokaudella kerättiin ensisijassa taide- ja viestintäaineita opiskelevien Erasmus-opiskelijoiden videoita, mutta jatkossa Minuutteja maailmalta -sarjaa tullaan täydentämään muunkinlaisilla kansainvälistymiskokemuksilla. Tekijä saa julkaistusta videostaan pienen palkkion.

Minuutteja maailmalta -videot CIMOn Youtube-kanavassa

(23.9.2013 / TL)