Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

03.10.2014

Löydä piilotettu osaamisesi -työvälineet julkaistu

CIMOn tuottamat Löydä piilotettu osaamisesi -työvälineet tarkastelevat kansainvälisen osaamisen merkitystä työelämässä. Työvälineet pohjautuvat CIMOn ja Demos Helsingin vuonna 2013 julkistamaan Piilotettu osaaminen -selvitykseen, joka on herättänyt laajaa kiinnostusta kotimaassa ja kansainvälisesti.

Cimo.fi-verkkopalvelussa julkaistua Löydä piilotettu osaamisesi -diasarjaa voi hyödyntää opetus- ja ohjaustilanteissa eri koulutusasteilla ja nuorten parissa työskenneltäessä. Diasarjassa

  • tarkastellaan globaalia työelämää
  • pohditaan, mitä kansainvälisyys on
  • autetaan nuorta hahmottamaan omaa kansainvälistään osaamistaan.

Diasarja rakentuu erilaisten pohdinta- ja ryhmätehtävien varaan ja siitä voi valita käsiteltäviä sisältöalueita tarpeen ja kohderyhmän mukaan. Diasarjan ovat ideoineet ja toteuttaneet opinto-ohjaaja Satu Syyrakki ja työnohjaaja Miika Kekki.

Diasarjaa täydentää nuorille suunnattu materiaali. Maailmalle.net-palvelussa on julkaistu leikkimielinen Löydä kansainvälinen osaamisesi -testi ja kansainvälisen osaajan työkalupakit työnhakuun ammattiin opiskeleville, lukiolaisille ja korkeakouluopiskelijoille. Nuorille suunnatun materiaalin ovat ideoineet ja toteuttaneet CIMOssa vuonna 2013 korkeakouluharjoittelunsa suorittaneet Anna Martela, Pinja Parkkonen ja Tuire Vataja.

Löydä piilotettu osaamisesi -työvälineet julkaistaan syksyn aikana myös ruotsiksi.

Työvälineet:

Katso myös: