Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

09.06.2011

Lontoon ja Tokion suomalaisorganisaatiot vetävät harjoittelijoita

CIMOn harjoitteluhauissa on tarjolla paikkoja myös ulkomailla toimivissa suomalaisorganisaatioissa sekä ulkosuomalaistoiminnassa. Kevään 2011 hakukierroksella avoinna olleeseen 46 harjoittelupaikkaan tuli 739 hakemusta.

Kaikista haettavina olleista paikoista Finpron Lontoon toimisto oli suosituin. Sinne haki 66 henkilöä. Myös Kiina oli kiinnostava kohdemaa. Yli 60 hakemusta kohdistuivat melko tasan sekä Finpron Shanghain että Hongkongin toimiston harjoittelupaikkoihin.

Kulttuuri- ja tiedeinstituuttien paikoista kärjessä oli Lontoo 59:llä hakemuksella. New Yorkin harjoittelupaikka oli toiseksi suosituin instituuteista 27:llä hakemuksella.

Kaikista suomalaisorganisaatioista edustustot olivat hakemusten yhteismäärällä laskettuna suosituimpia. Seitsemään avoimeen paikkaan tuli yhteensä 225 hakemusta eli keskimäärin 32 hakemusta paikkaa kohden. Suosituin edustustoista oli Tokio huolimatta Japania kohdanneesta katastrofista. Suurin osa 51:stä hakemuksesta jätettiin maanjäristys- ja tsunami-uutisten hallitessa uutiskanavia.

Harjoittelupaikkoihin ulkosuomalaistoiminnassa saapui 50 hakemusta. Työharjoittelu Suomi-kodeissa on suunnattu sosiaali- ja terveydenhoidon ammattikorkeakouluopiskelijoille. Ulkosuomalaisiin lehtiin oli tarjolla kaksi paikkaa Kanadassa viestinnän ja tiedostusopin pääaineopiskelijoille. Kolmen kärki hakemusmäärissä kohdistui Suomi-koteihin Lake Worthissa Yhdysvalloissa, Thornlandsissa Australiassa ja Vancouverissa Kanadassa.

Harjoittelupaikat on tarkoitettu suomalaisille korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille, haku on vuosittain maalis- ja syyskuussa. Seuraava haku järjestetään 19.9.–3.10.2011.

Lue lisää harjoittelusta suomalaisorganisaatioissa ja ulkosuomalaistoiminnassa

(Julkaistu 9.6.2011/TN&VZ)