Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

18.10.2012

Liki 2 500 Leonardo-apurahaa jakoon

Hakukierroksella 2012 hyväksytyt liikkuvuushankkeet ovat käynnistyneet syksyn kuluessa. Kaikkiaan rahoitusta myönnettiin 69 hankkeelle. Hyväksymisprosentti 69 % on merkittävästi viime vuotta korkeampi, jolloin jäätiin 53,5 prosenttiin, hakemusmäärän ollessa lähes sama. Apurahoja myönnettiin peräti 586 kpl enemmän, yhteensä 2 498 kpl.

Tukea hankkeille myönnettiin yhteensä 3 307 178 euroa. Sertifioitujen hankkeiden (15 kpl) osuus budjetista oli 907 941 euroa, joka on 28 % koko liikkuvuusbudjetista.

Hyväksytyt hankkeet (69 kpl) jakautuivat toiminnoittain seuraavasti:

  • Ammatillinen peruskoulutus (IVT): 38 kpl (1 889 apurahaa)
  • Työmarkkinoilla olevat henkilöt (PLM): 5 kpl (103 apurahaa)
  • Ammatillisen koulutuksen asiantuntijat (VETPRO): 26 kpl (506 apurahaa)

Ohjelmakauden viimeistä vuotta lähestyttäessä liikkuvuushankkeiden tilanne kokonaisuudessaan näyttää positiiviselta: hakemusten laatu on hyvä, alueellinen jakauma kattava ja läpimenoprosentti melko korkea. Sertifioitujen hankkeiden osuus on erittäin korkea koko Euroopan tasolla ja myös verkostomuotoinen toimintamalli on lyönyt itsensä hyvin läpi Suomessa, kun muissa maissa sitä vasta harjoitellaan.

Tukea haetaan kuitenkin edelleen paljon enemmän kuin budjetti antaa myöten. Vaikka hankkeiden läpimenoprosentti on korkea, myönnetään apurahoja hieman vähemmän suhteessa haettuun, vain 55 %. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lukumääräisesti apurahoja joudutaan leikkaamaan lähes kaikissa hankkeissa.

Lisätietoja hankkeista löytyy CIMOn verkkopalvelun sivulta Leonardo-liikkuvuushankkeet > tuloksia.