Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

21.05.2013

Liikkeelle, liikunta-alan toimijat! Komissio jakaa tukea alan yhteistyöhankkeille

Liikunnan ja urheilun alalla toimivien organisaatioiden ja järjestöjen kannattaa nyt aktivoitua, sillä Euroopan komissio on käynnistänyt hakukierroksen, jolla tuetaan eurooppalaisia liikunta- ja urheilualan yhteistyöhankkeita. Jaossa on kaikkiaan 2,65 miljoonaa euroa.

Tukea voi hakea hankkeisiin, joissa eurooppalaiset organisaatiot yhdessä vahvistavat hyvää hallintoa ja etsivät mahdollisuuksia kaksoisurien eli huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Komission tukea voi käyttää esimerkiksi vapaaehtoisten, valmentajien, johtajien ja henkilöstön ulkomaanjaksoihin.

Komissio tukee myös sellaisia hankkeita, jotka liittyvät koulutuksen ja kilpailuolosuhteiden parantamiseen. Tässä päämääränä on kaikkein nuorimpien urheilijoiden suojeleminen terveys- ja turvallisuusriskeiltä.

Lisäksi tuetaan hankkeita, jotka ylläpitävät perinteisiä eurooppalaisia urheilulajeja ja pelejä.

Hakukierroksen tavoitteena on tunnistaa ja testata haun kohteena oleviin teemoihin liittyviä verkostoja ja hyviä toimintatapoja.

Hakuaika päättyy 19. heinäkuuta. Hankkeissa pitää olla mukana julkisia, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita tai alan kansalaisjärjestöjä vähintään viidestä EU:n jäsenmaasta.

Liikunnan ja urheilun alalla tapahtuvan yhteistyön ja verkostoitumisen tukemisella valmistellaan EU:n tulevia toimia urheilun alalla. Vuosille 2014–2020 ollaan perustamassa koulutuksen, nuorison ja urheilun Yhteinen Erasmus -ohjelmaa (Erasmus for All).

Nyt käynnistyneen hakukierroksen järjestää Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston (DG EAC) urheiluyksikkö.

Lisätiedot hausta ja yhteystiedot tarkempien kysymysten esittämistä varten löytyvät järjestäjän verkkopalvelusta.

(21.5.2013 / RL & AT)