Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

01.04.2011

"Latinalainen Amerikka on mahdollisuuksien manner"

– Tarvitaan kuitenkin kulttuurista ymmärrystä, henkilökohtaisia verkostoja ja espanjan kielen taitoa, todettiin Suomen ja Latinalaisen Amerikan korkeakoulutus- ja työelämäyhteistyötä käsittelevässä seminaarissa, jonka CIMO, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto järjestivät.

Latinalainen Amerikka kokosi maaliskuiselle Seinäjoelle korkeakoulujen väkeä ja työvoimahallintoa. Seminaarissa puhuneen Suomen Madridin-instituutin johtajan Martti Pärssisen mukaan Latinalainen Amerikka on ollut pitkään unohduksissa.

Latinalainen Amerikka on valtava alue, jossa olisi mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta se on jäänyt toistaiseksi taka-alalle, kun yhteistyökuvioita on kehitetty Euroopan ulkopuolelle,kansainvälisten asioiden päällikkö Kirsti Virtanen Turun ammattikorkeakoulusta vahvisti. Virtasen suunnitelmissa onkin kartoittaa jakehittää Turun amk:n yhteistyötä alueelle ja edistää espanjan kielen opetustarjontaa opiskelijoille ja henkilöstölle.

”Kyllä pitäisi osata espanjaa”

– Espanjan kielen tärkeys konkretisoitui taas, sen osaajilla on varmasti myös loistavat työmahdollisuudet tulevaisuudessa, Porin ammattikorkeakoulun tekniikan ja merenkulun yksikön kansainvälisten asioitten yhdyshenkilö Marika Seppälä totesi.

Tampereen yliopiston kansainvälisten asioiden päällikkö emeritus Tenho Takalo toimi yhtenä puheenjohtajana ja summasi kaksipäiväisen seminaarin antia: Latinalaisen Amerikan valtioiden, taloudellisista voimavarojen, väestösuhteiden ja korkeakoulutuksen kirjo tuli hyvin ilmi.

Kirsti Virtasen mukaan CIMOn harjoitteluohjelman lisäksi alueen suomalaisyritysten mahdollisuuksia tarjota harjoittelupaikkoja kannattaisi kartoittaa.– Ajatuksia herätti myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin esitelty yhteistyö yritysten liiketoiminnan kehittämiseksi Etelä-Amerikkaan. Malli on kiinnostava ja sitä pitää tutkia Turussakin.

Kansainvälinen harjoittelu

Suomalais-Latinalaisamerikkalainen kauppayhdistys

(Julkaistu 1.4.2011/JM&VZ)