Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

01.09.2014

Kuudessa Erasmus Mundus -kumppanuushankkeessa mukana suomalaiskorkeakoulu

Euroopan komissio on myöntänyt Erasmus Mundus -ohjelmasta rahoituksen 31 kumppanuushankkeelle. Kuudessa on mukana suomalaiskorkeakoulu: Aalto-yliopisto osallistuu kahteen hankkeeseen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu kukin yhteen.

Erasmus Mundus -ohjelman kumppanuushankkeiden kautta rahoitetaan liikkuvuutta ohjelmaan osallistuvien eurooppalaisten ja Euroopan ulkopuolisten korkeakoulujen välillä. Haku oli ohjelman viimeinen, ja aiempia rajatumpi niin maaryhmiltään kuin budjetiltaan.

Aalto-yliopisto on mukana kahdessa hankkeessa, jotka kohdistuvan Brasiliaan (SMART²) sekä Japaniin ja Etelä-Koreaan (TEAM). Lappeenrannan teknillinen yliopisto on mukana Länsi-Balkanin maihin kohdistuvassa hankkeessa (SIGMA A), Turun yliopisto on partnerina Länsi-Aasian hankkeessa (EXPERTS), Åbo Akademi Länsi-Balkanin maihin kohdistuvassa hankkeessa (EUROWEB). Ilahduttavasti mukana on myös ammattikorkeakoulu: Turun ammattikorkeakoulu Latinalaiseen Amerikkaan kohdistuvassa verkostossa (EuroINK).

Suomalaisittain tulos on hyvä. Viime vuonna Erasmus Mundus -tukea sai 62 kumppanuushanketta, joista 7:ssä eli vain 11 %:ssa oli mukana suomalaiskorkeakoulu. Vuoden 2012 haku on ollut suomalaisille menestyksekkäin: rahoitetuista 53 kumppanuushankkeesta 11:ssa eli 21 %:ssa oli mukana suomalaiskorkeakoulu.

Erasmus Mundus on jatkossa osa Erasmus+ -ohjelmaa

Eurooppalaiset korkeakoulut voivat hakea jatkossa tukea vaihtoihin Euroopan ulkopuolisten maiden ja maaryhmien kanssa Erasmus+ -ohjelman (2014–2020) globaalista liikkuvuudesta. Tukea haetaan suoraan Erasmus+ -ohjelman kansallisesta toimistoista, joka on Suomessa CIMO. Ensimmäinen haku avautunee syksyllä 2014.

Tulokset EACEAn sivuilla

Tulokset CIMOn sivuilla

Lue lisää

Erasmus+ -ohjelman liikkuvuuudesta korkeakoulutukselle

(1.9.2014 / SP)