Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

06.10.2011

Kontaktiseminaarin satoa

Baltian ja Pohjoismaiden kansalliset toimistot järjestivät Tallinnassa 11.–14.9.2011 LdV-kontaktiseminaarin ”Matching labour market supply with labour market demands”. Seminaarin tavoitteena oli tukea verkostoitumista ja synnyttää uusia New Skills and Jobs -aloitteeseen liittyviä projekti-ideoita. Tilaisuus oli samalla myös osa New Skills -verkoston toimintaa.

Seminaariin osallistui yli 70 ammatillisen koulutuksen toimijaa 19 maasta. Suomalaisia osallistujia oli 4. Projektien ideoinnin lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan Viron ammatilliseen koulutukseen oppilaitosvierailuilla.

Vilkasta projektien ideointia

Seminaarin tuloksena syntyi lukuisia New Skills and Jobs -aloitteen mukaisia projekti-ideoita kaikkiin LdV-hanketyypeihin. Ideat liittyivät esimerkiksi seuraaviin teemoihin: aiemmin opitun osaamisen tunnustaminen, opiskelijoiden työllistymisen tukeminen ohjauksen- ja neuvonnan keinoin, yritysten osaamistarpeiden analysointi, opetussuunnitelmien kehittäminen työelämän vaatimuksia vastaaviksi, koulutuksen ja yritysten välisen yhteistyön kehittäminen jne.

Lue lisää

6.10.2011 / HN-TP