Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

03.06.2010

Mediatiedote 3.6.2010

Kiinalaisalumnit muistelivat Suomen vuosiaan Shanghain EXPOssa

Reilut 200 kiinalaista alumnia kokoontui torstaina muistelemaan opiskeluaikojaan Suomessa. Tapahtuma pidettiin Shanghain EXPO-alueella Suomen näyttelypaviljongissa Kirnussa ja sen tavoitteena oli ylläpitää kontakteja suomalaisille tärkeään verkostoon. Järjestelyistä vastasi Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO yhdessä suomalaisten korkeakoulujen kanssa.

Tilaisuudessa mm. päivitettiin osallistujien Suomi-tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Heljä Misukan esitellessä suomalaisen korkeakoulutuksen nykykehitystä ja haasteita. Lisäksi Suomen Keskuskauppamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä puhui verkostoitumisen tärkeydestä. Korkea-arvoiset kiinalaisvieraat pääsivät jakamaan omia kokemuksiaan opiskelusta Suomessa; muistelijoina olivat muun muassa Kiinan entinen Suomen suurlähettiläs rouva Ma Keqing sekä maan parlamentin neuvoa-antavan elimen varapuheenjohtaja Luo Fuhe, jotka ovat opiskelleet Helsingin yliopistossa 1970- ja 80-luvuilla. Tilaisuudessa käynnistettiin myös kilpailu ”This is my Finland”, joka tarjoaa alumneille mahdollisuuden kertoa omasta Suomi-kuvastaan valokuvilla tai videoilla. Duo Lepistö & Lehti viihdytti vieraita suomalaisella musiikilla.

Paikalla olleet alumnit pitivät opiskeluaikaansa Suomessa erittäin antoisana ja useimmilla on edelleen toimivat kontaktit Suomeen. ”Suomessa opiskelleet ulkomaalaiset muodostavat erittäin merkittävän verkoston, olipa sitten kysymyksessä koulutukseen ja tutkimukseen tai liike-elämään liittyvä yhteistyö. Koemme CIMOssa hyvin tärkeäksi tällaisen verkostoyhteistyön edistämisen”, totesi tilaisuuden avannut CIMOn johtaja Pasi Sahlberg.

CIMO ja korkeakoulut jatkavat Kiinan ja Suomen välisen koulutusyhteistyön edistämistä Shanghain maailmannäyttelyssä syksyllä, jolloin tarjolla on korkeakoulutuksen ammattilaisille suunnattu yhteistyöseminaari ”Sharing Inspiration in Higher Education”. 25.–26.lokakuuta pidettävässä seminaarissa tarkastellaan Suomen maailmannäyttelyteemoja eli osaamista, ympäristöä ja hyvinvointia korkeakoulujen koulutusyhteistyömahdollisuuksien näkökulmasta. Suomalaisen korkeakoulutuksen näkyvyyttä Kiinassa edistetään lokakuussa myös osallistumalla opiskelijamessutapahtumiin sekä Pekingissä että Shanghaissa.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Merja Lankinen / CIMO, puh. 0207 868 572 tai 0400-247 757