Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

22.03.2011

Kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden tyytyväisyydestä saa pian vertailukelpoista tietoa

Kaikkiaan 23 suomalaista korkeakoulua osallistui marras-joulukuussa 2010 CIMOn koordinoimaan ja International Graduate Insight Groupin toteuttamaan tutkimukseen, jossa mitattiin kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyyttä opinahjoonsa. Kyselyyn vastasi yli 5000 kansainvälistä tutkinto- ja vaihto-opiskelijaa. Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa.

International Student Barometer -kysely mittasi Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa opiskelevien kansainvälisten opiskelijoiden kokemuksia ja odotuksia itse opiskelun, elämisen ja asumisen, tukipalveluiden ja hakuprosessin osalta.

Tutkimukseen osallistuneille korkeakouluille syntyy nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisesti vertailukelpoinen käsitys siitä, mihin kansainväliset opiskelijat ovat niiden tarjonnassa tyytyväisiä ja mitä on tarpeen kehittää.

Korkeakoulujen kokonaiskuvasta piirtyy lisäksi näkymä Suomesta opiskelumaana kansainvälisten opiskelijoiden silmissä.

Korkeakoulujen tulokset ovat paraikaa työn alla, samoin kyselyn tuottaman Suomi-kuvan rakentuminen. CIMOssa järjestettiin 22.3. tuloksia pohtinut seminaari, johon oli kutsuttu asiantuntijoita korkeakouluista ja opiskelijajärjestöistä.

International Student Barometer -tutkimuksen tulokset julkaistaan kansainvälisesti huhtikuun alkuviikolla. Tuolloin myös CIMO tuottaa lisää tietoa Suomen profiilista.

(22.3.2011/JLK)