Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

09.06.2011

IAESTE liikuttaa insinöörien lisäksi Saksan kielen opiskelijoita

175 opiskelijaa haki tänä vuonna IAESTE-harjoitteluun. Tarjolla oli 76 harjoittelupaikkaa 40:ssä eri maassa. Paikat ovat yrityksissä, korkeakouluissa tai tutkimuskeskuksissa.

Suosituin paikka oli tutkimusinstituutti Helmholz Zentrum Saksan Geesthachtissa, jonne haki 27 opiskelijaa. Toiseksi eniten hakijoita kiinnosti prahalainen Institute of Chemical Tehcnology, jonne haki 17 opiskelijaa.

Insinööripaikkojen lisäksi haussa oli 17 saksanopiskelijoille suunnattua paikkaa IAESTEn paikalliskomiteoissa eri puolilla Saksaa. Näissä harjoittelijat järjestävät ohjelmaa Saksaan saapuville IAESTE-harjoittelijoille ja avustavat näitä käytännön asioissa.

IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) on itsenäinen, voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton opiskelijavaihtojärjestö, joka toimii yli 80 maassa. CIMO järjestää Suomessa IAESTE-haun vuosittain helmikuussa. Hakukierroksella on tarjolla harjoittelupaikkoja lähinnä teknisten alojen korkeakouluopiskelijoille.

Seuraava haku järjestetään 6.–17.2.2012.

Lue lisää IAESTE-ohjelmasta

(Julkaistu 9.6.2011/TN&VZ)