Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

09.03.2016

Haku kirjallisuuden käännöshankkeille on käynnissä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman kirjallisuuden käännöshankkeiden hakuaika on käynnistynyt ja päättyy keskiviikkona 27.4.2016.

Rahoitusta voi hakea 3-10 teoksen käännöshankkeelle käännöstyön, julkaisun ja markkinoinnin kustannuksiin.

Tavoitteena on edistää eurooppalaisen kaunokirjallisuuden levitystä ja tavoittaa uusia lukijoita sekä perinteisten että digitaalisten kanavien kautta.

Hakukierroksen painotuksissa korostuvat erityisesti

  • EU:n nykykirjallisuuspalkinnon (European Union Prize for Literature EUPL) voittaneiden teosten kääntäminen ja tunnettuuden edistäminen
  • kaunokirjallisuuden vähemmän edustettujen lajityyppien (esim. lasten- ja nuortenkirjallisuus, novellit, runous) käännösten saatavuuden parantaminen.

Rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuksella Brysselissä toimivasta Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto EACEA:sta.

Suomessa CIMOn Luova Eurooppa -yhteyspiste neuvoo kaikissa hakuun liittyvissä kysymyksissä. Järjestämme huhtikuussa hakua koskevan infotilaisuuden kustantamoille.

Lisätietoja

Hakuohjeet ja -materiaalit EACEAn verkkopalvelussa
Tuki käännöshankkeille CIMOn verkkopalvelussa
CIMOn Luova Eurooppa -yhteyspiste
Luova Eurooppa -käännöstuen infotilaisuus 6.4. klo 9-12

Tutustu ja lue lisää käännöstuesta sekä EU:n kirjallisuuspalkinnosta CIMOn uudesta esitteestä Eurooppalaisen kaunokirjallisuuden edistäminen (CIMO, 2016).