Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

21.11.2017

Hae Erasmus+ -rahoitusta tulevaisuuden osaamistarpeiden kartoittamiseen

Erasmus+ -ohjelman alakohtaisten osaamisyhteenliittymien (Sector Skills Alliances) haku 2018 on julkaistu. Hankkeiden tavoitteena on tarkastella työmarkkinoiden alakohtaisia osaamistarpeita ja vahvistaa ammatillisen koulutuksen työelämävastaavuutta. Toiminto tarjoaa suomalaisille ammatillisen koulutuksen toimijoille erinomaisen mahdollisuuden kartoittaa tulevaisuuden osaamistarpeita kansainvälisessä yhteistyössä ja kehittää koulutustarjontaansa vastaamaan paremmin työelämässä tapahtuvia muutoksia.

Hankkeet on jaettu vuoden 2018 haussa kolmeen eri tyyppiin (osa-alueeseen):

  1. Sector Skills Alliances for skills needs identification. Hankkeiden tavoitteena on saada yksityiskohtaista tietoa alakohtaisista osaamistarpeista ja -vajeista
  2. Sector Skills Alliances for design and delivery of VET. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa yhteisiä koulutussisältöjä sekä kehittää opetusmenetelmiä.
  3. Sector Skills Alliances for implementing a new strategic approach (“Blueprint”) to sectoral cooperation on skills. Tavoitteena on kehittää alakohtaisia osaamisstrategioita, joiden avulla voidaan vähentää osaamisvajetta tietyillä aloilla (Additive manufacturing, Construction, Maritime shipping, Paper-based value chain, Renewable energy & green technologies, Steel industry).

Tarkemmat kuvaukset hanketyypeistä löydät Erasmus+ Ohjelmaoppaasta 2018.

Vuoden 2018 hakuaika päättyy 28.2.2018. Komissio järjestää hakijoille webinaarin 1.12.2017. Esitykset ja videot ovat saatavilla tilaisuuden jälkeen komission verkkopalvelusta.

Hankkeiden valinnasta ja hallinnoinnista vastaa toimeenpanovirasto Education, Audiovisual and Culture Executive Agency. Opetushallituksen asiantuntija antavat mielellään lisätietoa ja sparrausapua hakemusten tekemiseen. Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme: Hannele Nevalampi, Tiina Pärnänen tai Mirja Fagerholm.

Lue lisää hausta komission verkkopalvelusta.