Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

27.06.2012

Grundtvig –oppimiskumppanuuksia ennätysmäärä

Yhteensä 41 suomalaisen oppimiskumppanuushakijan hakemus hyväksyttiin tämän vuoden hakukierroksella. Edellisinä vuosina hyväksyttyjä on ollut reilut 30 kumppanuutta.

Hakemusten määrä on noussut vuosi vuodelta ja tänä vuonna niitä saatiin ennätykselliset 97. Vuonna 2011 hakemuksia saatiin 78 ja vuonna 2010 60 kappaletta.

Grundtvig-ohjelman hieman kohentuneen budjetin ansiosta CIMO pystyi myöntämään entistä useammalle oppimiskumppanuudelle mahdollisuuden yhteistyöhön eurooppalaisten kumppaneiden kanssa. Tästäkin huolimatta hyväksymisprosentti on vain 42 % ja valitettavan moni hakija saa kielteisen viestin hakemukselleen.

Yhtä tiukka tilanne on useissa muissakin Euroopan maissa ja keskimääräinen hyväksymisprosentti kaikissa ohjelmaan osallistuvissa maissa vuoden 2012 hakukierroksella oli vain 37. Alhaisimmat hyväksymisprosentit löytyvät Bulgariasta (13%) sekä Kroatiasta ja Latviasta (24%). Helpoimmin hakemuksensa sai hyväksytyksi Luxemburgissa ja Norjassa (73%) sekä Sveitsissä (61%).

Kaikki hyväksytyt hakemukset on arvioitu koordinaattorimaiden kansallisten toimistojen järjestämässä arvioinnissa erittäin hyviksi.

Luettelo hyväksytyista oppimiskumppanuuksista