Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

26.11.2018


#BeInclusive EU Sport -palkinto myönnetään vähemmistöryhmiä liikuttavalle hankkeelle. Kuva: FatCamera / Euroopan komissio

Fit4Life ehdolla Euroopan komission #BeInclusive EU Sport -palkinnon saajaksi

Monaliiku ry:n Fit4Life-hanke on ehdolla Euroopan komission #BeInclusive EU Sport -palkinnon saajaksi. Komissio vastaanotti yhteensä 111 ehdotusta, joista Fit4Life on valittu yhdessä kahdeksan muun ehdotuksen kanssa loppukilpailuun Brysselissä 27.11.2018.

Monaliikun eli Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry:n Fit4Life-hanke pyrkii tarjoamaan kokonaisratkaisuja maahanmuuttajanaisten terveyden ja elämänlaadun parantamiseen. Maahanmuuttajanaisia oli alkuun vaikea saada mukaan, mutta neljässä vuodessa toiminnasta on tullut suosittua, ja ryhmiä on useita eri paikkakunnilla.

- Olemme kokeilemalla onnistuneet luomaan toimivan konseptin, jonka voisi mielestäni hyvin siirtää muihinkin EU-maihin, kertoo hankkeen koordinaattori Katri Pöllänen.

Kokeiluilla Pöllänen tarkoittaa, ettei suunnittelupöydässä luotu malli välttämättä sovikaan todellisuuteen. Alun perin esimerkiksi Fit4Life-ryhmissä oli joka kerta sekä liikuntaa että keskustelua terveydestä.

- Keskusteluista tuli pintaraapaisuja, koska niille ei jäänyt tarpeeksi aikaa. Sitten muutimme konseptia niin, että kolmena kokoontumiskertana kuussa on liikuntaa, ja yhtenä pelkästään keskustelua, Pöllänen kertoo.

Keskusteluista on tullut rikkaita, kun niitä on voinut käydä ajan kanssa, ja kysymyksille ja kielimuurin ylittämiseenkin on jäänyt kunnolla aikaa.

Euroopan komissio tukee liikuntaa sosiaalisen vahvistamisen välineenä

Euroopan Unionin #BeInclusive Sport -palkinto jaetaan vuosittain hankkeelle, joka vetää urheilun voimalla vähemmistöryhmiin kuuluvia aktiivisemmin mukaan yhteiskuntaan. #BeInclusive palkinnolla Euroopan komissio haluaa tuoda esiin liikuntaa sosiaalisen vahvistamisen välineenä. Valintakriteereissä painotettiin vaikuttavuutta, luovuutta, tavoitettavuutta, kustannustehokkuutta, jatkuvuutta, monistettavuutta ja sukupuolten tasa-arvoa.

Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 euron palkintosummalla. Loppukilpailun gaalatilaisuus järjestetään Brysselissä 27.11 ja palkinnon luovuttaa komissaari Tibor Navracsics.

Fit4Lifea tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lisätietoa