Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

29.06.2018

Komissaari Tibor Navracsics ja Europa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo luovuttivat Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen pääpalkinnon Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran Ira Vihreälehdolle.
Kuva: Felix Quaedvlieg, Europa Nostra.

Europa Nostra -pääpalkinto Suomeen Kulttuurivoltti-hankkeelle

Euroopan komissio ja Europa Nostra jakoivat EU:n kulttuuriperintöpalkinnot 22.6.2018 Berliinissä Euroopan kulttuuriperintöhuippukokouksessa (European Cultural Heritage Summit).

Kulttuuriperintöalan korkein eurooppalainen tunnustus, Europa Nostra -palkinto myönnettiin tänä vuonna 29 kulttuuriperintökohteelle ja hankkeelle. Berliinin palkintogaalassa julkistettiin ja esiteltiin palkinnonsaajien joukosta valitut seitsemän Grand Prix -pääpalkinnon voittajaa, jotka saivat kukin 10 000 euron rahapalkinnon.

Yksi pääpalkinnosta myönnettiin Suomeen Kulttuurivoltti-hankkeelle. Hankkeessa on pyritty verkkotyökaluun avulla lisäämään kulttuuri- ja kulttuuriperintökasvatusta osana kuntien perusopetusta. Verkkotyökalun (kulttuurikasvatussuunnitelma.fi) avulla kunnat voivat itsenäisesti laatia paikalliseen kulttuuritarjontaan perustuvan kulttuurikasvatussuunnitelman. Hankkeen ovat yhteistyössä toteuttaneet Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Kumppaneina hankkeessa ovat olleet Kuntaliitto, Opetushallitus ja Taiteen edistämiskeskus.

Pääpalkinto myönnettiin nyt Suomeen neljännen kerran. Aiemmin Grand Prix -palkinnon ovat saaneet Pirkanmaan maakuntamuseon Adoptoi monumentti -hanke (vuonna 2016), Kesälahden kirkon kellotapulin restaurointityö (vuonna 2009) ja Kierikkikeskus Yli-Iissä (vuonna 2002).

Vuoden 2018 Europa Nostra Grand Prix -pääpalkintoja myönnettiin yhteensä seitsemän eri kilpailukategorioissa:

Konservointi

Tutkimus

Kulttuuriperinnön säilyttämiselle omistettu työ

Koulutus ja tietoisuuden lisääminen

Yleisöpalkinnon (Public Choice Award) sai Portugalin Sintrassa sijaitsevan Queluzin palatsin kasvitieteellisen puutarhan kunnostus.

Lisätietoja