Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

16.03.2016


Kuva: Marco Fernandez

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu täyttää pyöreitä #EVS20

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS) juhlistaa tänä vuonna 20. toimintavuottaan. Kutsumme nuorisoalan toimijat ja EVS:n ystävät ympäri Suomen mukaan viettämään juhlavuotta!

Osana juhlavuotta järjestetään Euroopan laajuinen #EVS20-kampanja, jolla kerrotaan ohjelman mahdollisuuksista. #EVS20 -kampanja pyrkii edistämään palvelun avoimuutta kaikille nuorille heidän taustastaan tai koulutuksestaan riippumatta. Kampanjassa korostetaan, kuinka vapaaehtoistyö tarjoaa nuorille uusia kokemuksia, taitoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa niin omaan kuin muidenkin elämään. Kampanjan yleiseurooppalainen viesti on, että EVS tuo osallistujajärjestöille ja nuorille vapaaehtoistyöntekijöille todellista lisäarvoa.

Miten mukaan kampanjoimaan

Osallistua voi järjestämällä tapahtumia, joissa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on esillä. Tapahtumien sisältö on vapaa ja suunnittelussa saa käyttää mielikuvista. Tärkeintä on, että tapahtumissa saa tietoa Eurooppalaisesta vapaaehtoispalvelusta. Kohderyhmänä voivat olla nuoret, päättäjät tai organisaatiot, jotka voisivat lähettää tai vastaanottaa nuoria vapaaehtoisia.

Tapahtumien järjestämistä tukemaan on tuotettu runsaasti erilaisia markkinointi- ja viestintämateriaaleja. CIMOn EVS20-verkkosivuilta löydät muun muassa juhlavuoden logon sekä materiaalien tilaus- ja käyttöohjeita.

Kampanjointiin osallistuvat organisaatiot ja vapaaehtoiset eri puolilla Eurooppaa. Toivomme, että tapahtumat ja vapaaehtoispalvelu saavat näkyvyyttä myös sosiaalisessa mediassa, joten kuvat, kommentit ja muut postaukset ovat erittäin tervetulleita!

Sosiaalisen median hashtagit ovat:

#EVS20 #100uuttakokemusta #100newexperiences.

Vuoden päätapahtumat

CIMO järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa alueellisia #EVS20-tapahtumia. Tapahtumapaikkakunnat ja päivämäärät ovat Kokkola 9.5., Helsinki 17.5., Kuopio 19.5. ja Rovaniemi 6.9. Lisätietoa näistä tapahtumista saat CIMOn verkkosivujen kautta.

Suomessa juhlavuosi huipentuu 27.10. - 28.10.2016 Helsingissä järjestettävään juhlaseminaariin. Lisätietoa on tulossa myöhemmin, mutta ajankohdan voi varata jo nyt kalenterista!

Mikä EVS?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS) on osa Erasmus+ -ohjelmaa. Palvelun kautta 17–30-vuotiaat nuoret voivat tehdä vapaaehtoistyötä eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella, ja palvelu tukee järjestöjä vapaaehtoistyömahdollisuuksien tarjoamisessa.

Euroopan komission toimesta vuonna 1996 perustettu EVS on tähän mennessä liikuttanut 100 000 nuorta. EVS-vapaaehtoiset ovat antaneet panoksensa lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi, suojelleet ympäristöä ja työskennelleet kulttuuritapahtumissa ja monien muiden arvokkaiden asioiden puolesta.

Lisätietoa: