Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

24.05.2013

Tiedotusvälineille 24.5.2013

Euroopan nuorisoviikolla nuoret näyttävät että Maailmaan mahtuu

Euroopan nuorisoviikkoa vietetään kuudetta kertaa 26.5.—2.6.2013 eri puolilla Eurooppaa. Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO kutsui suomalaisia nuorten parissa toimivia ja nuoria järjestämään nuorisoviikolla paikallisia Maailmaan mahtuu -tapahtumia, joissa ylitetään kulttuurirajoja ja rikotaan ennakkoluuloja. Mukana on kaksikymmentä tahoa eri puolilta Suomea näyttämässä että nuorisokenttä on monikulttuurisen ja avarakatseisen Suomen puolella.

Viikolla juhlitaan myös EU:n nuoriso-ohjelmien 25. vuosipäivää. Sen kunniaksi Brysselissä järjestetään 31.5. tapahtuma, jossa on paikalla koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava Euroopan komission jäsen Androulla Vassiliou. Tapahtumassa käydään nuorisopoliittinen keskustelu ja palkitaan nuorisotoimintaohjelman parhaita hankkeita. Suomesta ehdolla on Suomen Luonnonsuojeluliiton hanke Youth and Forests, jossa oli tavoitteena nuorten aktiivinen kansalaisuus kestävän kehityksen hyväksi. Hankkeessa oli mukana nuoria Suomesta, Ruotsista ja Virosta sekä Venäjän rajaseuduilta.

Nuorisoviikko tekee tutuksi EU:n nuorisotoimintaohjelman mahdollisuuksia

Viikolla halutaan muistuttaa, että kansainvälistyminen on ollut kaikkien oikeus jo 25 vuotta eurooppalaisten nuoriso-ohjelmien kautta. Viikon toisena painopisteenä on nuorten aktiivinen kansalaisuus. Nuorisoviikolla muistutetaan myös vuoden 2014 Euroopan parlamentin jäsenten vaaleista.

Nuorisohankkeita on tuettu Suomessa yli 15 miljoonalla eurolla

Vuonna 2013 päättyvän seitsenvuotisen ohjelmakauden aikana suomalaiset nuorisoalan hankkeet ovat saaneet tukea Youth in Action -ohjelmasta yhteensä yli 15 miljoonaa euroa. Ohjelman vaikuttavuutta tutkittiin osallistujamaissa vuonna 2010—11 pidetyllä kyselykierroksella. Tuloksista ilmeni että Youth in Action -ohjelmaan osallistuminen on kehittänyt muun muassa osallistujien sosiaalisia ja monikulttuurisia taitoja sekä selkiyttänyt ammatinvalinta –ja koulutussuunnitelmia.

Lisätietoja: ohjelma-asiantuntija Kati Inkinen/CIMO, puh. 0295 338 508, s-posti. etunimi.sukunimi@cimo.fi

Youth in Action on Euroopan unionin nuorisotoimintaohjelma. CIMO toimii ohjelman kansallisena toimistona Suomessa.

CIMO on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio. CIMO edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä koulutuksen, työelämän ja kulttuurin alueilla sekä nuorison keskuudessa. CIMO toteuttaa vaihto-, harjoittelu- ja apurahaohjelmia ja vastaa Euroopan unionin koulutus- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta sekä Kulttuuri- ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelmien tiedottamisesta. Lisäksi CIMO edistää Suomen kielen ja kulttuurin opetusta ulkomaisissa yliopistoissa.