Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

24.01.2018


Kuva: Euroopan komission kuvapankki

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen uudesta EU-ohjelmakaudesta

EU:n monivuotinen rahoituskehys on voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen, jolla kerätään eri osapuolten näkemyksiä tulevan uuden EU-ohjelmakauden osalta.

Euroopan komissio on avannut julkisen kuulemisen liittyen seuraavaan monivuotiseen rahoituskehykseen (2021-2027). Kysely koskee ohjelmia ja toimia, joilla pyritään edistämään eurooppalaisia arvoja sekä tukemaan muun muassa liikkuvuutta, koulutusta, kulttuurien monimuotoisuutta, digitaalisia taitoja, luovuutta ja Euroopan historia- ja muistiperintöä.

Kuulemisen avulla halutaan selvittää nykyisten ohjelmien vahvuudet ja heikkoudet sekä kartoittaa, millaisia synergiaetuja eri ohjelmien välillä mahdollisesti olisi. Tavoitteena on yhä parempi ja tehokkaampi EU-rahoituksen suuntaaminen ja käyttö.

- Suomessa EU-ohjelmia on hyödynnetty tehokkaasti ja hyvin. Tämänkin vuoksi on tärkeää, että saisimme paljon vastauksia ja mielipiteitä Suomesta, kannustaa opetusneuvos Mikko Nupponen Opetushallituksesta.

Kuulemiseen voivat vastata kaikki EU-kansalaiset tai organisaatiot. Kyselyssä on myös avoimia kysymyksiä, joihin vastaamalla on mahdollista perustella vastauksia. Kuulemiseen voi vastata 8.3.2018 saakka.

Lisätietoa