Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

23.11.2017

Euroopan ammattitaitoviikko nostaa esiin ammattitaidon merkitystä globaalissa maailmassa

Piirros: Mika Lietzén


Toista kertaa järjestettävä Euroopan ammattitaitoviikko (European Vocational Skills Week) on Euroopan komission aloite, joka nostaa esiin ammatillista osaamista ja sen merkitystä muuttuvassa maailmassa. Ammatillinen koulutus tarjoaa tietoja ja taitoja, jota globaaleilla työmarkkinoilla juuri nyt tarvitaan. Viikon tavoitteena on nostaa ammatillisen koulutuksen tarjoamat uramahdollisuudet yhä paremmin nuorten ja heidän vanhempiensa tietoisuuteen sekä korostaa elinikäisen oppimisen merkitystä.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen toteaa, että koulutus ja sen kehittäminen ovat erittäin tärkeässä roolissa tämän hetken globaalissa toimintaympäristössä. Työelämän tarpeet ja teknologia muuttuvat niin nopeasti, että koulutuksella on haasteita pysytellä kehityksessä mukana. Elinikäinen oppiminen on yhä tärkeämpää myös ammatillisella sektorilla. Ammatillinen koulutus ja harjoittelu ovat tämän päivän maailmassa myös yhä kansainvälisempiä – yritysten toimintaympäristö on globaali, ja myös ammattiin opiskelevat nuoret tarvitsevat kansainvälistä kokemusta ja osaamista.

Euroopan ammattitaitoviikkoa vietetään tänä vuonna 20.-24.11.2017. Teemaviikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään vuoden loppuun saakka. Tapahtumat löytyvät Euroopan komission verkkosivuilta.


Lisätietoja: European Vocational Skills Week 2017

Video: Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen pohtii koulutuksen ja ammattitaidon merkitystä globaalissa maailmassa