Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

18.03.2019

EU:n liikkuvuustukipilotti i-Portunus visuaalisten ja esittävien taiteiden tekijöille käynnistyy 15.4.

Huhtikuussa käynnistyy uusi Euroopan komission rahoittama EU:n kulttuurialan liikkuvuustukipilotti i-Portunus. Sen tarkoituksena on testata, mikä olisi paras tapa tukea taide- ja kulttuurialan liikkuvuutta EU-tasolla.

Pilotissa julkaistaan huhti- ja syyskuun 2019 välillä 3 hakukierrosta. Tukea eri pituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat, visuaalisten ja esittävien taiteiden parissa toimivat taiteilijat ja kulttuurialan ammattilaiset. Tukea myönnetään yhteensä noin 500 henkilölle.Tarkemmat hakutiedot löytyvät osoitteesta www.i-portunus.eu 15.4.2019 alkaen.

Kyseessä on ensimmäinen suoraan yksittäisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu EU-tuki. Pilotin pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Pilotin toteuttaa Goethe-Institut yhteistyössä Institut français’n, Izolyatsian ja Nida Art Colony of Vilnius Academy of Artsin kanssa.

Lisätietoja

(Uutista on muokattu 4.4.2019 pilottiohjelman nimen ja verkko-osoitteen osalta)