Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

09.02.2015

Esteettömyystuki laajeni CIMOn ohjelmissa

Esteettömyystukea voivat hakea nyt myös kansainväliseen harjoitteluun, virkamiesvaihtoon ja north2north-opiskelijavaihtoon osallistuvat, CIMOn jatko-opiskelu- ja tutkimusapurahoitusta saaneet sekä Suomen kielen ja kulttuurin ohjelman osallistujat.

Esteettömyystukea voi saada CIMOn apurahan tai muun taloudellisen tuen lisäksi silloin jos vamma, sairaus, oppimisvaikeus tai muu erityistarve aiheuttaa vaihtojaksolle ylimääräisiä kustannuksia, joihin ei ole mahdollista saada muualta tukea.

Tukea voidaan myöntää esimerkiksi esteettömään asumiseen, liikkumiseen tai opiskeluun liittyviin erityisjärjestelyihin kuten oppimateriaaleihin.

Hakuaika on jatkuva

Koska tuen tarve ja laatu vaihtelevat yksilöllisesti, myönnettävä tukisumma päätetään CIMOssa aina tapauskohtaisesti.

Esteettömyystuki on ollut pisimpään olemassa EU-ohjelmissa ja Pohjoismaisissa ohjelmissa. Muutama vuosi sitten tukimuoto luotiin myös Venäjä-yhteistyön FIRST-ohjelmaan ja North–South–South-kehitysyhteistyöohjelmaan, joissa liikkuu niinikään korkeakoulujen opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Mahdollisuudesta on tiedotettu aktiivisesti, ja saajamäärät ovat lähteneet ilahduttavasti kasvuun: lukuvuonna 2013–2014 tuen saajia oli jo 10. Tähän mennessä esteettömyystukea on saanut kaikkiaan 25.

Esteettömyystuki koskee nyt käytännössä kaikkia CIMOn korkeakoulupuolen ohjelmia.

Tasa-arvoiset mahdollisuudet kansainvälistyä
on kirjattu CIMOn strategiaan.

Lue lisää

Esteettömyystuesta
apurahoissa korkeakouluopintoihin ulkomaille
jatko-opiskelu- ja tutkimusapurahoissa Suomeen
kansainvälisessä harjoittelussa
korkeakoulujen kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa
Suomen kielen ja kulttuurin ohjelmassa
virkamiesvaihdossa

Katso myös

Sheena Overmeyer – an accessibility grant exchange student (video)

(9.2.2015 / VZ)