Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

04.10.2012

Erasmus ollut esillä keskustelussa EU-tukien maksatuksista

Eri uutisvälineet ovat kertoneet Euroopan unionin Erasmus-ohjelman olevan rahavaikeuksissa. Uutisointi liittyy Euroopan unionissa käytyyn yleisempään keskusteluun EU-tukien maksatuksista, jossa Erasmusta on käytetty esimerkkinä. Mahdollisten maksuviivästysten ei kuitenkaan odoteta vaikuttavan lukuvuonna 2012–2013 Erasmus-ohjelman toimeenpanoon Suomessa.

Kuluvana lukuvuonna suomalaisilla opiskelijoilla ja korkeakouluilla on käytössään enemmän Erasmus-tukea kuin koskaan, kaikkiaan noin 10 miljoonaa euroa. Näistä 80 % on jo maksettu korkeakouluille ja edelleen opiskelijoille, loput maksetaan lukuvuoden kuluessa.

Erasmus on Euroopan laajin opiskelijavaihto-ohjelma, Suomesta sen kautta lähtee vuosittain noin 5000 korkeakouluopiskelijaa vaihtoon. Erasmuksesta tuetaan myös työharjoittelujaksoja sekä korkeakoulujen opettaja- ja henkilökuntavaihtoja, intensiivikursseja ja erilaisia hankkeita.

Nykyiset EU-ohjelmat päättyvät ensi vuoden lopussa ja uutta ohjelmakautta valmistellaan parhaillaan.

CIMO vastaa Suomessa Erasmus-ohjelman toimeenpanosta ja varoista.

Lue lisää

Erasmus-ohjelmasta
Tulevan EU-ohjelmakauden valmistelusta

(4.10. JK & VZ)