Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

24.09.2013

Erasmus Mundus -rahoitusta sai kahdeksan suomalaisväritteistä hanketta

Erasmus Mundus -ohjelmasta on myönnetty vuoden 2013 hakukierrokselle rahoitus 62 kumppanuushankkeelle ja 7 markkinointihankkeelle.

Rahoitusta saaneessa 62 kumppanuusverkostossa seitsemässä on mukana suomalainen korkeakoulu, yhdessä koordinaattorina ja kuudessa verkostossa partnerina.

Turun yliopisto sai rahoituksen koordinaattorina AURORA II -kumppanuudelle Venäjän maaryhmässä. Muissa hyväksytyissä verkostoissa partnereina mukana ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistot. Hyväksytyissä suomalaisväritteisissä kumppanuuksissa tullaan toteuttamaan vaihtoja Aasian, Lähi-Idän, Etelä-Afrikan, Venäjän sekä Kanadan ja USA:n korkeakoulujen kanssa.

Suomalaiskorkeakoulujen osuus hyväksytyissä kumppanuusverkostohankkeissa on hieman alhaisempi kuin edellisellä hakukierroksella, jolloin saavutettiin kaikkien aikojen paras suomalaismenestys. Nyt suomalaiset ovat mukana 11 % hankkeista, viime hakukierroksellla tulos liki kaksinkertainen, 21 %.

Markkinointihankkeita hyväksyttiin rahoituksen piiriin kokonaisuudessaan 7, joista yhdessä on mukana suomalainen korkeakoulu, Tampereen yliopisto.

Erasmus Mundus -kumppanuusverkostojen osalta tullaan loppuvuoden 2013 aikana järjestämään vielä yksi haku, joka jää kuluvan ohjelmakauden viimeiseksi. Tulevalla Erasmus+ -ohjelmakaudella kumppanuusverkostojen kautta toteutettu globaali liikkuvuus sulautetaan osaksi muuta liikkuvuutta.

Erasmus Mundus on Euroopan komission rahoittama ohjelma, joka tukee korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita. Ohjelman hallinnosta vastaa Euroopan komissio ja sen toimeenpanovirasto EACEA. CIMO toimii ohjelman tiedotuspisteenä Suomessa.

Kooste suomalaisten osallistumisesta markkinointihankkeisiin
Kooste suomalaisten korkeakoulujen osallistumisesta kumppanuusverkostoihin (pdf)
Hakukierroksen tulokset Euroopan komission toimeenpanoviraston (EACEA) sivuilla

Lue lisää

Erasmus Mundus -ohjelmasta
Kohti uutta EU-ohjelmakautta 2014–2020

(24.9.2013 / SP)