Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

10.05.2017

Erasmus+ -ohjelman Online Linguistic Support

Uuden kielen oppiminen on usein yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi ihmiset osallistuvat Erasmus + -ohjelmaan. Ohjelma on tarjonnut vuodesta 2015 alkaen ammatillisen koulutuksen opiskelijoille verkossa kielitaitotestin ennen lähtöä, kielikurssin vaihdon aikana ja sen päätteeksi uudelleen kielitaitotestauksen. Tähän mennessä Euroopassa jo yli 600 000 opiskelijaa ja vapaaehtoista on hyödyntänyt Erasmus + -ohjelman Online Linguistic Support -kielivalmennustyökalua ja parantanut kielitaitoaan merkittävästi.

Nyt mukana myös suomen kieli

OLS -järjestelmässä on mukana jo 18 eurooppalaista kieltä, mukana on nyt myös suomen kieli. OLS on helppokäyttöinen ja osallistujalle maksuton. OLS -kurssit ovat joustavia, ne ovat käytettävissä 24/7 ja ne tarjoavat runsaasti erilaisia kieliharjoituksia mm. kieliopista, kuullun- ja tekstin ymmärtämisestä sekä lisäksi MOOCeja (Massive Open Online Courses), live-tutorointia ja ammatillisia moduuleja. Osallistujat voivat joko opiskella kieltä itsenäisesti tai seurata henkilökohtaista oppimispolkua omien tarpeidensa mukaisesti.

OLS for Refugees -aloite

OLS -järjestelmän avulla halutaan myös edistää pakolaisten ja maahanmuuttajien integroitumista eurooppalaiseen koulutusjärjestelmään EU:n jäsenvaltioissa. Komissio avasi viime vuonna kielitestit ja -kurssit tähän tarkoitukseen kolmivuotiskaudeksi, koska uuden kotimaan kielen osaaminen lisää huomattavasti ihmisten työllistyvyyttä ja kykyä integroitua uuteen sosiaaliseen ja työelämään. Suomessa OLS for Refugees -aloitteeseen voivat osallistua kaikki vuoden 2016 ja 2017 Erasmus+-ohjelman liikkuvuushankkeisiin osallistuvat organisaatiot ammatillisessa koulutuksessa, korkeakoulutuksessa ja nuorisoalalla.


Lisätietoja Erasmus + Online Language Support -työkalusta ja OLS for Refugees -aloitteesta:
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources_en#tab-1-1

(10.5.2017/SH)