Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

16.10.2014

Erasmus+ -ohjelman ensimmäisellä globaalilla nuorisoalan kierroksella mukana suomalaisjärjestö

Ensimmäiset Erasmus+ -ohjelmasta rahoitettavat nuorisoalan valmiuksien vahvistamishankkeet on valittu. Hankkeet mahdollistavat nuorisoalan globaalin yhteistyön ja liikkuvuuden sekä kehittämisen.

Suomalainen kansalaisjärjestö Demo sai rahoitusta 140 370 euroa. Demo on suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, joka toimii demokratian edistämiseksi tukemalla suomalaisten puolueiden ja kehitysmaiden poliittisten liikkeiden välisiä yhteistyöhankkeita.

Hanke keskittyy yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten kansainväliseen kokemustenvaihtoon, keskinäiseen oppimiseen ja vertaistukeen. Se vahvistaa nuorten aktiivista kansalaisuutta ja yhteiskunnallista osallistumista sekä demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumista. Läpileikkaavana teemana on nuorten ja nuorisojärjestöjen vaikuttamismahdollisuudet ja -keinot, ja keskeisellä sijalla hankkeessa on hyvien käytäntöjen jakaminen ja kehittäminen yhdessä neljästä eri maasta tulevien nuorten kesken.

Hanke alkaa lokakuussa ja jatkuu vuoden 2015 loppuun. Hanke toteutetaan jokaisessa neljässä maassa järjestettävien koulutusten muodossa. Suomesta koulutuksiin osallistuu poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen edustajia. Yhteistyömaat ovat Bangladesh, Nepal, Slovenia ja Suomi.

Lue lisää