Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

14.01.2019

Erasmus+ -ohjelman ammatillisen koulutuksen budjettiin lisäystä tammikuussa

Erasmus+ ammatillisen koulutuksen hakukierrokselle 2019 on tulossa jakoon rahoitusta reilusti viime vuotta enemmän. Liikkuvuushankkeiden KA1 budjettiin on tulossa 22% lisäys ja strategisille kumppanuushankkeille KA2 budjettiin 15% viime vuotta enemmän.

Viimeinen lisäys budjetteihin tehdään vielä tammikuun aikana. Kokonaisuudessaan Erasmus+ ohjelmassa jaetaan melkein kaksi miljoonaa euroa enemmän rahoitusta kuin vuonna 2018 ammatillisen koulutuksen kehittämiseen kansainvälisyyden avulla. Hakukierroksella 2019 jaettava budjetti on yhteensä melkein 10 miljoonaa euroa.

Kasvava budjetti antaa ammatillisille oppilaitoksille hyviä mahdollisuuksia kehittää opiskelijoiden ulkomaanjaksoja sekä kartuttaa henkilöstön osaamista erilaisten job-shadowing jaksojen ja strategisten kehittämishankkeiden avulla.

Kannustamme oppilaitoksia ideoimaan hankkeita, jotka tarjoavat osallistujille ainutlaatuisen mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen ja joissa otetaan huomioon oppilaitoksen strategiset tavoitteet osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Tällöin myös hankkeisiin investoidut resurssit hyödyttävät oppilaitosta parhaalla mahdollisella tavalla.

Liikkuvuushankkeiden KA1 hakemusten deadline on 5.2. ja strategisten kumppanuushankkeiden KA2 hakemusten deadline on 21.3.

Lisätietoa ja neuvoja hakijalle

Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle -ohjelmaan voivat osallistua kaikki ammatillisen koulutuksen kanssa tekemisissä olevat organisaatiot. Erasmus+ tarjoaa tukea opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksoihin ja kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin.