Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

04.12.2015

Eero Elovirta TET-jakso CIMOssa

Tettiläisenä CIMOssa

Nimeni on Eero Elovirta. Olen Espoonlahden koulusta. Sain idean hakea TET-jaksolle CIMOon, kun kuulin koulumme opolta, että siellä saattaisi olla paikkoja vielä jäljellä. Vähän sen jälkeen otin yhteyttä CIMOon ja sain varmistettua sieltä TET-paikan itselleni kahdeksi viikoksi marras-joulukuussa 2015.

Ollessani ensimmäistä viikkoa CIMOssa sain osallistua CIMOn Helsingissä isännöimään Euroopan laajuiseen Euroguidance-verkostokokoukseen ja sen järjestelyihin. Tein myös muita pienempiä käytännön tehtäviä esimerkiksi kirjeiden ja sähköpostien lähettämistä sekä tiedonhakua.

Opin CIMOssa ollessani muutakin kuin minkälaista on olla toimistotyöläinen. Opin, mitä vaaditaan pitämään hyvää työyhteisöä yllä ja, että kaikki työ voi olla raskasta ja mitä vaaditaan jaksamiseen päivästä toiseen. Opin myös, että ilmapiiri ja oma asenne ovat suuria vaikuttajia omassa ja muiden työssä. Näin myös, kuinka ihmiset toimivat asiantuntijaympäristössä ja sain pienen mielikuvan siitä, kuinka asiantuntijat tekevät työtään ja minkälaisessa ympäristössä he toimivat.

Tunteet, jotka CIMO-kokemuksesta jäivät, ovat erittäin positiiviset. Ihmiset ovat mukavia, joukkoon on erittäin helppo sopeutua ja se käy nopeasti, tehtäviä riittää, mutta ne eivät ole liian haastavia mutteivat myöskään liian helppoja.

CIMO on erittäin mukava paikka ja vaikka virastosta tulee mieleen tylsä ja masentava paikka, niin CIMO ei ole mitään sellaista, vaan se on mukava paikka, jossa voi olla oma itsensä ja nauttia TETistä täysin hartein.

Teksti: Eero Elovirta

Kuva: Mika Launikari