Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

08.10.2014

CIMOn palvelut ammatillisen koulutuksen kansainvälistäjille – hakukierros 2015

Etsitkö ideoita organisaatiosi kansainvälistymiseen? Valmisteletko opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuusjaksoja? Haluatko kehittää opetuksen sisältöjä kansainvälisten kumppanien kanssa?

Hyödynnä CIMOn palveluja ja tule kuulemaan Erasmus+ -ohjelman mahdollisuuksista ammatillisen koulutuksen kansainvälistymiselle. Järjestämme infotilaisuuksia ja työpajoja syksyllä ja keväällä.

Tilaisuuksissa kerrotaan myös lyhyesti Pohjoismaiden ja Baltian välisen Nordplus Junior ja Nordplus Aikuiskoulutus -ohjelmien hauista.

Hakukierroksen palvelut ammatillisen koulutuksen yksikössä

Infotilaisuuksien tavoite on yleistiedon tarjoaminen Erasmus+ -ohjelman mahdollisuuksista ammatilliselle koulutukselle. Yleistiedon avulla on mahdollista saada kokonaiskäsitys eri toiminnoista, niiden mahdollisuuksista ja vaatimuksista. Tiedon avulla osallistuja voi arvioida, onko Erasmus+ ammatillisen koulutuksen ohjelma soveltuva rahoitusmuoto ja miten toiminnot voisivat edistää tavoitteiden toteutumista. Lisäksi kuullaan ensimmäisen Erasmus+ -hakukierroksen kokemuksia sekä keskustellaan ja ideoidaan, miten ohjelmaa voi hyödyntää oman organisaation kehittämisessä.

Hanketyöpajoissa on mahdollisuus ideoida ja keskustella hankesuunnitelmista sekä perehtyä hankesuunnitelman laatimisen eri osa-alueisiin. Huom. Osa työpajoista järjestetään verkossa.

Hakuneuvonta verkossa järjestetään Adobe Connect Pro online –koulutuksena. Voit kuulla ja kysyä Erasmus+ -ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista ja saada vastauksia sinua askarruttamiin kysymyksiin. Osallistuminen verkkotiedotukseen on yksinkertaista joka puolelta Suomea ja vaatimustaso tietokoneelle on vähäinen. Periaatteessa tarvitset vain Internet-selaimen ja äänentoiston tulee olla päällä.

Kenelle?

Maksuttomat ja kaikille avoimet tilaisuudet on tarkoitettu ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisestä kiinnostuneille. Voit olla kokenut ohjelmakonkari tai hanketta vasta suunnitteleva. Osa tilaisuuksista järjestetään verkon välityksellä (Adobe Connect Pro).

Missä ja milloin?

Infotilaisuudet

Hanketyöpajat

  • 27.11. strategiset kumppanuushankkeet (CIMOssa)
  • 22.1. liikkuvuushankkeet (CIMOssa)

Hanketyöpajoja toteutetaan myös verkossa keväällä 2015.

Hakuneuvonta verkossa

  • neuvontatilaisuus liikkuvuushanketta valmisteleville 17.12.2015
  • liikkuvuushanketta valmistelevien kyselytunti 12.2.2015

Lisäksi järjestetään erilliset infotilaisuudet liikkuvuuden akkreditoinnin hakukierroksesta sekä ECVETin hyödyntämisestä liikkuvuushankkeissa keväällä 2015.

Hankeideoiden kommentointi

CIMOn asiantuntijat kommentoivat mielellään hankeideoita ja organisaationne mahdollisuuksia hyödyntää kansainvälisyysmahdollisuuksia. Voit käyttää projekti-idean kuvaukseen ohjelmakohtaista lomaketta, joka on saatavilla hakijoille suunnatuilta verkkosivuilta.Toimita kuvaus osoitteella leonardo(at)cimo.fi niin otamme yhteyttä!

Strategista kumppanuushanketta valmisteleville tarjoamme mahdollisuuden hankekohtaiseen konsultointiin. Voit sopia ajan CIMOn asiantuntijan kanssa ja keskustella omasta hankesuunnitelmastasi. Konsultointi on mahdollista toteuttaa verkon välityksellä.

Etsikö uusia kumppaneita? Haluatko lisätietoa eurooppalaisista ammatillisen koulutuksen teemoista?

Kansainvälisiä koulutuksia, kontaktiseminaareja sekä temaattisia seminaareja järjestetään hakukierroksen aikana eri puolilla Eurooppaa. Tilaisuuksista tiedotetaan CIMOn verkkosivuilla sekä cami-listalla.

Kokemuksia hanketyöstä

CIMOn verkkosivuilta löydät esimerkkejä ammatillisen koulutuksen hankkeista.

Lue lisää: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/ammatilliselle_koulutukselle/kokemuksia

Lisätietoa ohjelmista

Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle

Nordplus Junior

Nordplus Aikuiskoulutus

(8.10.2014)