Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

19.04.2011

CIMOn ja Taideteollisen korkeakoulun yhteistyössä toteuttaman Avarakatseinen Suomi -julistekilpailun voittajat palkittiin

Voittajat palkittiin 18.4. CIMOssa järjestetyssä tilaisuudessa. Kuvassa vasemmalta CIMOn johtaja Pasi Sahlberg, Eva Temponera, Martina Babišová, Kristyna Lesková, Tuuli Häggman ja Tapio Vapaasalo. Voittajatöitä näkyy taustalla.

CIMO ja Taideteollinen korkeakoulu toteuttivat kaikille Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoille avoimen julistesuunnittelukilpailun, jossa tehtävänä oli suunnitella CIMOn käyttöön juliste teemalla Avarakatseinen Suomi.

Kilpailuaikana järjestettiin kaksi työpajaa, joissa osallistujilla oli mahdollisuus työstää kilpailutöitään ammattilaisen ohjauksessa. Kilpailuaika oli 24.1.–28.1. ja määräaikaan mennessä palautettiin 17 työtä. Kilpailun tuomaristo käsitteli kilpailutyöt nimettöminä 2.3. kokoontuneessa arviointitilaisuudessa.

Tuomariston muodostivat viestintäjohtaja Merja Lankinen ja viestinnän suunnittelija Arna Grym CIMOsta sekä professori Tapio Vapaasalo ja professori Marjatta Itkonen Taideteollisesta korkeakoulusta.

Kilpailun voittajat

Kilpailun voittajiksi valikoituivat:

  1. sija Eva Temponera teoksella ”LALA”
  2. sija Martina Babišová teoksella ”Tealover”

Lisäksi kunniamaininnat saivat Kristyna Lesková teoksella ”Aalto flags” ja Tuuli Häggman teoksella ”Salmiakki Lollipop mix”. Voittajat palkittiin 18.4. CIMOssa järjestetyssä tilaisuudessa.

Kilpailutöissä näkyy kulttuurien kohtaaminen

Professori Tapio Vapaasalo kuvaa kilpailutöiden erilaisia näkökulmia: ”Palkittujen julisteiden tekijöistä puolet on Suomessa olevia ulkomaisia vaihto- tai tutkinto-opiskelijoita. Heidän julisteensa ovat muotoutuneet siitä kokemuksensa joka syntyy suomalaisuuden kohdatessa heidän omia kulttuurisia taustojaan.

Yhtälailla kilpailun suomalaisten opiskelijoiden ehdotukset kuvaavat tilannetta missä elämme, suomalaisuuden antaessaan omaleimaisen panoksensa muotoutuvassa olevaan globaaliin tulevaisuuteen.

Rikkautta on, kun ymmärrämme omia paikallisia arvojamme siinä kudelmassa, josta elämän ilot ja mahdollisuudet syntyvät. Toivon että kulttuurien monimuotoisuuden kautta elämä antaa hyvässä paikallisuutta, yllätyksellisyyttä ja elämyksellisyyttä.

Kaikissa kilpailutöissä keskeinen ilmaistava asia on tämä kuinka uusi ja itselleen tuttu limittyvät toisiinsa ja antavat elämälle makua. Kansallisuutta kunnioittaen sen kohdatessa uutta ja joskus outoakin.”

Vapaasalon mukaan Eva Temponeran voittanut juliste onnistuu ilmaisemaan älykkäästi ja pelkistyneesti tätä monimutkaistakin asiaa nautittavasti. Hänen ehdotuksensa on eniten juliste mieleenpainuvaisuudessaan ja iskevyydessään. ”Ajatus jää kutiamaan mieleen.”

CIMOn unelma on aidosti avarakatseinen Suomi

Julistekilpailun teema ”Avarakatseinen Suomi” perustuu CIMOn strategiaan, jonka mukaan CIMOn unelma on aidosti avarakatseinen Suomi. CIMO pyrkii kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön avulla edistämään suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä ja siten osaltaan aidosti avarakatseisen Suomen rakentamista.

(Julkaistu 19.4.2011/AG)