Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

12.04.2016

25 venäläisen ja ukrainalaisen lisäksi talvikouluun osallistui myös 6 jatko-opiskelijaa suomalaisista yliopistoista. Kuvat 1–3: Päivi Jokinen

CIMOn 20. talvikoulu kokosi nuoria tutkijoita Venäjältä ja Ukrainasta

Järjestyksessä 20. CIMOn talvikoulu “Brains, Genes, Drugs and Languages: Crossroads in Science“ tarkoitti 31 venäläiselle, ukrainalaiselle ja suomalaisesta yliopistosta tulevalle nuorelle tutkijalle ja jatko-opiskelijalle viikon tiivistahtista työskentelyä Tvärminnessä Hangossa.

Talvikoulu edistää nuorten tutkijoiden ja jatko-opiskelijoiden liikkuvuutta Suomen, Venäjän ja Ukrainan tiedemaailmojen välillä.

Talvikoulu rakentuu tieteellisten luentojen ja intensiivisen ryhmätyöskentelyn ympärille. Kantavana periaatteena on poikkitieteellisyys: tänä vuonna aloina olivat edustettuina perinnöllisyystiede, molekyyli- ja solubiologia, fysiologia, biolääketiede, neurotieteet, tietokonelingvistiikka, kemia, biofysiikka, nanotieteet ja farmasia.

Ensimmäinen CIMOn talvikoulu järjestettiin 1997. Talvikouluihin on osallistunut kaikkiaan 652 nuorta tutkijaa Venäjältä, Ukrainasta ja Suomesta. Heistä yli 200 venäläiselle ja ukrainalaiselle on myönnetty sittemmin CIMO Fellowship -apuraha, joka mahdollistaa pääsyn suomalaisyliopistoon tutkimaan eri pituisiksi jaksoiksi.

Professori Mart Saarma luennoimassa hermokasvutekijöistä Parkinsonin taudin hoidossa.


Miten parantaisimme Alzheimerin taudin? Päivittäisten ryhmätöiden tulokset esiteltiin kuulijoille työskentelyn päätteeksi.

Kunniavieraina talvikoulun perustajaprofessorit Pentti Tuohimaa (vasemmalla), Risto Näätänen ja Matti Järvilehto. Kuva: Satu Haavisto

Lue lisää

CIMOn talvikoulusta

CIMO Fellowships -apurahoista

(12.4.2016 / VZ)