Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

18.03.2011

Kuva: Tiina Lehmusvaara

CIMO tiedotti opiskelusta Ruotsissa

CIMO järjesti torstaina opiskelua Ruotsissa käsittelevän infotilaisuuden, joka houkutteli Tietosilta-palveluun kolmisenkymmentä nuorta saamaan käytännön vinkkejä opiskelupaikan hakemisesta. Aihe on ajankohtainen juuri nyt, sillä yhteishaku ruotsalaisiin korkeakouluihin päättyy huhtikuun puolivälissä.

Tilaisuudessa pääsivät ääneen myös Ruotsinsuomalaisten nuorten liitto, Haloo Pohjola ja Pohjola-Nordenin nuorisoliitto.

CIMOssa pidetään vuosittain kymmenkunta opiskelua tai harjoittelua eri maissa koskevaa tilaisuutta: tänä keväänä käsitellään vielä mm. opiskelua Virossa ja Saksassa. Lisäksi CIMO osallistuu esimerkiksi Turussa huhtikuussa järjestettävään tapahtumaan, jossa kerrotaan yleisesti opiskelusta ulkomailla.

Tilaisuuksia järjestetään yhdessä eri maiden lähetystöjen, kulttuuri-instituuttien ja muiden opiskelusta tiedottavien tahojen kanssa. Paikalle pyritään myös saamaan maassa opiskelleita, jotka kertovat omista kokemuksistaan.

Aiheesta riippuen tilaisuudet ovat houkutelleet paikanpäälle 10–80 kuulijaa. Viime vuonna kiinnostavimmiksi osoittautuivat Britanniassa opiskelua ja kansainvälistä harjoittelua koskevat infot sekä ulkomailla opiskeluun keskittyneet minimessut. Yhteensä Tietosillassa järjestetyissä tilaisuuksissa kävi lähes 400 henkilöä.

Tietosillassa vierailee myös ryhmiä, tyypillisesti kansainvälistymisestä innostuneen opon johdattamia luokkia. Vuoden 2010 kuluessa vierailuja tehtiin 10 ja ne toivat taloon lähes 200 kävijää.

Ruotsin käynnissä oleva hakuaika on näkynyt myös muissa CIMOn neuvontapalveluissa, jotka vastaavat asiasta kiinnostuneiden kysymyksiin ja jakavat hakukatalogeja. CIMOn ja Fulbright Centerin yhteinen Tietosilta on avoinna kolmena päivänä viikossa. Lisäksi Maailmalle.net-verkkopalvelu sekä puhelin- ja sähköpostineuvonta tarjoavat tietoa niillekin, jotka eivät pääse käymään paikanpäällä.

Katso myös

Maailmalle.net

Suuntana Ruotsi -verkko-opas

(18.3.2011 / TL)