Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

05.06.2015

Kuva: Satu Haavisto
Kuva: Satu Haavisto

CIMO SuomiAreenalla 2015 - Osaako Suomi hyödyntää kansainvälistä osaamista?

Mikä on kansainvälisen osaamisen merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle? Onko meillä varaa jättää sitä hyödyntämättä? CIMO on mukana heinäkuussa SuomiAreenalla. Järjestämme perjantaina 17.7. klo 12:15 – 13:30 paneelikeskustelun teemasta Osaako Suomi hyödyntää kansainvälistä osaamista.

Yritysten toimintaympäristö on globaali ja niiden henkilöstöltä edellytetään kansainvälistä kokemusta. Ihmiset liikkuvat aktiivisesti rajojen yli ja maailma on jatkuvasti läsnä arjessamme uutisvirtojen, verkon, pelien, harrastusten, halpalentojen ja ihmisten kautta.

Suomalaiset nuoret käyvät vaihdossa ulkomailla aktiivisesti. Korkeakouluissamme ja ammattioppilaitoksissamme opiskelee kymmeniä tuhansia opiskelijoita muualta kuin Suomesta. Myös suomalaiset järjestöt, julkinen sektori ja oppilaitokset osallistuvat koko ajan yhä aktiivisemmin kansainväliseen yhteistyöhön toimintansa kehittämiseksi.

Suomessa uskotaan kansainvälistymisen voimaan. Kansainväliset kontaktit tuovat uusia näkökulmia ja haastavat meitä tekemään asioita uudella tavalla, mutta osaammeko kotouttaa kansainvälisen kokemuksen kautta saadun osaamisen yhteiskunnassamme? Onko meillä riittävästi avarakatseisuutta ja uteliaisuutta nähdä tässä myös tulevaisuuden mahdollisuuksia? Mitkä ovat suurimmat esteet kansainvälisen osaamisen hyödyntämiselle Suomessa?

Paneelikeskustelun vetää Demos Helsingin Tuuli Kaskinen.

Paneeliin osallistuvat:

  • Jaana Laitinen-Pesola, kansanedustaja
  • Matti Isokallio, kuntayhtymän johtaja, Sataedu
  • Leena Suurpää, tutkimusjohtaja, Nuorisotutkimusverkosto
  • Kristiina Helenius, CEO, Amcham Finland
  • Samu Seitsalo, johtaja, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO

Mukana myös kriittinen tuomaristo.

Keskustelu käydään perjantaina 17.7. klo 12:15 – 13:30 Telttaravintola Soul Kitchenissä, Jazzkadulla Porissa.

CIMOn muu toiminta SuomiAreenalla

Paneelikeskustelun lisäksi olemme Kansalaistorilla ke-to 15.-16.7. klo 10.00-17.00 ja pe 17.7. klo 10.00-15.00. Tule löytämään piilotettu kansainvälinen osaamisesi ja tarkistamaan millainen kansainvälinen osaaja olet!

Kiinnostavatko kokemukset kansainvälisyydestä? Järjestämme perjantaina 17.7.2015 klo 11.15-11.30 torilavalla tietoiskun teemasta Käytiin maailmalla - mitä jäi käteen? Osallistujien kokemuksia kansainvälisistä hankkeista.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa:

#kvosaaminen #suomiareena

Tervetuloa ratkomaan tulevaisuuden haasteita!

SuomiAreena järjestetään 11.7. – 17.7.2015 kymmenettä kertaa. Juhlavuoden pääteemoina ovat opetus- ja kulttuuri.

Lisätietoa: