Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

14.10.2011

CIMO mukana Lontoon WorldSkills 2011 -kilpailuissa

Suomalaista ammatillista koulutusta esiteltiin Lontoon Worldskills -tapahtumassa CIMOn, Skills Finland ry:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteisellä näyttelyosastolla. Finland – it works! -osastolla vieraili Suomen ammatillisesta koulutusjärjestelmästä ja erityisesti Pisa-tuloksista kiinnostuneita asiantuntijoita, mutta myös nuoria englantilaisia peruskoululaisia ja muita kansainvälisiä nuoria.

Näyttelyosastolla pääsi myös keskustelemaan suomalaiskilpailijoiden ja Leonardo da Vinci -ohjelman vaihdossa olevien asiantuntijoiden kanssa, joilta kysyttiin mm. Suomen Skills-huippuvalmennuksesta.

CIMOn ammatillisen koulutuksen yksiköstä näyttelyosastolla työskentelivät mm. Iiris Kajas ja Mirja Fagerholm ja Leena-Maija Talikka. Heidän mukaansa nuoria osastolla kävijöitä Suomi tuntui kiinnostavan myös opiskelumaana, sillä yleisen Suomi-tietouden lisäksi nuoret kyselivät opiskelu- ja vaihto-opiskelumahdollisuuksista maassamme. Näyttelyosastolla järjestettyihin asiantuntijatapaamisiin osallistui yksikön päällikkö Mika Saarinen.

Lähes tuhat kilpailijaa ja yli 200 000 vierailijaa

4.–9.10. pidetyissä Worldskills-kisoissa kilpaili kaikkiaan 960 alle 25-vuotiasta nuorta ja tapahtumaa seurasi yli 200 000 kävijää. Suomen kilpailujoukkueeseen kuului 46 kilpailijaa ja heidän tukijoukkonsa. Tuomarointiin osallistui 41 asiantuntijaa. Kilpailijoista suurin osa suorittaa ammattitutkintoa ja neljännes ammattikorkeakoulututkintoa.

Kotiin tuomisina joukkueella oli 8 mitalia ja lisäksi 18 Medallion for Excellence -tunnustusta, jonka saavat ne kilpailijat, joiden pistemäärä on yli 500 pistettä. Kokonaisuudessaan yli puolet Suomen joukkueesta on oman lajinsa maailman huippua.

Tunnelmia Lontoossa pidetyistä WorldSkills 2011 -kisoista. Kuvaaja: Leena-Maija TalikkaTunnelmia Lontoossa pidetyistä WorldSkills 2011 -kisoista. Kuvaaja: Leena-Maija Talikka
Kuvaaja: Lea Mustonen, HAMK
Tunnelmia Lontoossa pidetyistä WorldSkills 2011 -kisoista. Kuvaaja: Leena-Maija TalikkaTunnelmia Lontoossa pidetyistä WorldSkills 2011 -kisoista. Kuva: Skills Finland ry:n kuvapankki

Lue lisää kisatapahtumista

http://www.skillsfinland.fi/fi/worldskills/2011-lontoo

(13.10.2011 / L-MT, TP)