Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

31.05.2013

CIMOn neuvojat Maailma kylässä -festareilla

CIMOn oranssi teltta houkutteli kyselemään kansainvälistymiseen liittyvistä asioista. Kuva: Jussi Omaheimo

CIMO Maailma kylässä -festivaaleilla

CIMO oli mukana Maailma kylässä -festivaaleilla, jotka pidettiin Helsingissä 25.–26. toukokuuta. Kyseessä on Suomen suurin ilmaisfestivaali, joka houkutteli Kaisaniemen puistoon ja Rautatietorille arviolta 85 000 kävijää. Helsingin festarikesä avattiin komeasti tapahtumalla, jossa oli 260 erilaista ohjelmanumeroa, 450 toimintaansa esittelevää näytteilleasettajaa ja 250 käytännön asioita pyörittävää vapaaehtoista.

Festivaalin järjestäjän Kepan mukaan kävijöitä kiinnostivat erityisesti monipuolinen musiikkitarjonta, ihmisoikeuskeskustelut ja laajaa mediahuomiota saanut Pussy Riot. Pääteemana olivat ihmisoikeudet, joiden tiimoilta käytiin monta ajatuksia herättänyttä keskustelua. Kepan arvion mukaan asiaohjelma kiinnosti yleisöä enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Jan Nåls, Annica Moore ja Elina Pirjatanniemi keskustelutilaisuudessa Maailma kylässä -festareilla

Jan Nåls, Annica Moore ja Elina Pirjatanniemi keskustelivat ihmisoikeuksista korkeakoulujen kehitysyhteistyössä. Kuva: Jussi Omaheimo

CIMOn osuutena asiaohjelmassa oli toisena festaripäivänä Taiga-lavalla käyty keskustelu siitä, miten ihmisoikeudet ja esteettömyys näkyvät korkeakoulujen kehitysyhteistyössä. Opiskelija- ja opettajavaihto sekä monenlaiset hankkeet auttavat kehitysmaita kehittämään omia koulutusjärjestelmiään. Perinteisesti korkeakoulutus on kehitysmaissa nähty elitistisenä ja eriarvoistavana, mutta maailman muuttuessa myös kehitysmaiden koulutusprioriteetit ovat muuttuneet.

CIMOn Annica Moore keskustelutti aiheesta Elina Pirjatanniemeä, joka työskentelee Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutissa, ja Jan Nålsia Arcada-ammattikorkeakoulusta.

Lisäksi esiteltiin tietoiskuilla EU:n Youth in Action -nuorisotoimintaohjelman tukemia demokratiahankkeita. CIMOn hallinnoima ohjelma on ajankohtainen myös sunnuntaina käynnistyneen Euroopan nuorisoviikon takia, sillä viikon aikana juhlistetaan EU:n nuoriso-ohjelmien 25 toiminnan vuotta.

(31.5.2013 / TL)