Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

05.02.2016

Pirjo Syvänne kävi hakemassa pakolaisperheille lahjoitetut tietokoneet CIMOsta. CIMOn puolesta koneet luovutti Ari Tilli. Kuva: Tiina Lehmusvaara

CIMO lahjoitti tietokoneita pakolaisperheille

CIMO lahjoitti 4 käytöstä poistettua kannettavaa tietokonetta Taalintehtaalle Kemiönsaaren kuntaan tuleville pakolaisperheille. Aloite tuli kunnassa toimivilta vapaaehtoisilta, jotka järjestävät tulijoille kotoutumistoimintaa.

”Tietokoneen ja Internetin käyttötaidot ovat Suomessa välttämättömiä arkipäivän asioiden hoidossa ja työnsaannin kannalta. Oma tietokone tukee myös suomen kielen oppimista, onhan netissä opetusohjelmia, sanakirjoja ja käännösohjelmia, joilla suomi kääntyy vaikkapa arabiaksi,” sanoo kotouttamisprojektissa vapaaehtoisena toimiva Pirjo Syvänne.

Kemiönsaaren vapaaehtoiset päivittävät tietokoneet pakolaisten tarpeisiin sopivaksi ja aikovat myös räätälöidä heille sopivaa käyttökoulutusta.

Taalintehtaalle on tulossa neljä pakolaisperhettä Syyriasta, yhteensä 8 aikuista ja 12 lasta. ”Kotoutukseen käytettävät määrärahat ovat kunnissa hyvin rajalliset ja etenkin pienissä kunnissa paljon jää vapaaehtoisten työn varaan. Kemiönsaaren esimerkkiä saa seurata myös muissa maahanmuuttajia kotouttavissa kunnissa”, kannustaa Syvänne.

(5.2.2016 | TL)