Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

03.09.2015

CIMO Kuntamarkkinoilla 2015: Kansainvälisyys on kuntien etu

Mikä on kansainvälisyyden merkitys kunnille? Miten kunnat voivat hyötyä Erasmus+ ohjelmasta?

CIMO osallistuu Kuntamarkkinoille 9.9. - 10.9.2015 ja järjestää yhdessä Kuntaliiton ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tilaisuuden uudesta nuorisolaista:

Uusi nuorisolaki ja nuorten kuuleminen
Aika: Keskiviikko 9.9. klo 10.00 - 10.45
Paikka: Kuntatalo, B 3.2, 3. krs, Toinen linja 14, Helsinki (käynti Alppikadulta)

Puhumassa ovat ministeriön nuorisoyksikön johtaja Georg Henrik Wrede teemasta Uusi nuorisolaki ja kunnat ja CIMOn vastaava asiantuntija Mauri Uusilehto teemasta Erasmus+ -ohjelma uuden nuorisolain tukena. Puheenjohtajana toimi Kuntaliiton erityisasiantuntija Kari Sjöholm

Edellisen hallituksen aikana aloitettiin uuden nuorisolain valmistelu ja työ viedään loppuun uuden hallituksen toimikauden aikana. Tavoitteena on, että uusi nuorisolaki tulisi voimaan vuoden 2016 alusta.

Nuorisolain uudistamisella edistetään koko nuorisotyön järjestelmän rakennemuutosta. Tavoitteena on ajantasaistaa nuorisolain sisältöä vastaamaan nuorisotyön ja – toimen tämänhetkisiä ja tulevaisuuden tarpeita. Nuorisolain aiempien uudistusten yhteydessä on luotu lainsäädäntötyöhön avoimuutta ja sitä keskustelevaa työtapaa on jatkettu myös tässä uudistuksessa.

Erasmus+ antaa kuntien nuorisotyöntekijöille monenlaisia työkaluja perusnuorisotyöhön. Se tarjoaa myös mahdollisuuksia kehittää osallistumis- ja kuulemismahdollisuuksia. Erasmus+ voi toimia myös lisäresurssina nuorisovaltuustojen toimintaan. Lisäksi se tarjoaa työkaluja nuorisotyöntekijöiden koulutukseen sekä hyvien kokemusten vaihtoon ja jakamiseen.

HUOM! Yleissivistävällä koulutuksella on "perinteinen” puheenvuoro Kuntapäivien koulutusslotissa. Puhumassa on ohjelma-asiantuntija Tytti Voutilainen:

Kunta/kouluyhteistyön mahdollisuuksista E+ -ohjelmassa
Aika: keskiviikko 9.9. klo 15.45 - 16.00
Paikka: Kuntatalo, B 3.2, 3. krs

Tervetuloa kuulemaan mahdollisuuksista!

CIMOlaiset päivystävät Kuntamarkkinoilla

Osastomme (K-kerros, i3) on auki keskiviikkona 9.9. klo 9.00-17.00 ja torstaina 10.9.2015 klo 9.00-15.00. Eri ohjelmalohkoillemme on varattu omat päivystysajat, jolloin paikalla on asiantuntijoitamme juuri sinua kiinnostavasta teemasta seuraavasti:

Keskiviikko 9.9.

Klo 9-11, nuoriso ja kulttuuri, Kansalaisten Eurooppa
Klo 11-13, yleissivistävä ja aikuiskoulutus, nuoriso ja kulttuuri, Kansalaisten Eurooppa
Klo 13-15, yleissivistävä ja aikuiskoulutus, ammatiilinen koulutus
Klo 15-17, nuoriso ja kulttuuri, ammatillinen koulutus

Torstai 10.9.

Klo 9-11, nuoriso ja kulttuuri, Luova Eurooppa
Klo 11-13, nuoriso ja kulttuuri, Kansalaisten Eurooppa
Klo 13-15, nuoriso ja kulttuuri, Kansalaisten Eurooopa

Tule tapaamaan sektoreidemme asiantuntijoita ja keskustelemaan kansainvälisyyyden eduista kunnille!

Paikalla on yhteiskuvia varten myös CIMO-Petteri.

Lisätietoa:

http://kuntamarkkinat.fi/

#kuntamarkkinat