Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

22.03.2011

CIMO ei tue Älä alistu -kampanjaa

TV7-kanavalla esitettiin 21.3. Kissa pöydälle -ohjelmasarjan jakso, jonka aiheena oli nuorten sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuus. Ohjelmasarjassa käsitellään nuorille tärkeitä aiheita mm. nuorten tekemien mediatuotantojen kautta. Nyt esitetyssä jaksossa näytettiin Annin tarina -niminen lyhytelokuva, joka on osa muutamien kristillisten toimijoiden Älä alistu -kampanjaa. Kampanjalla kannustetaan nuoria luopumaan homoseksuaalisuudesta.

CIMO on myöntänyt Kissa pöydälle -ohjelman tuotantotiimille rahoitusta EU:n Youth in Action -nuorisotoimintaohjelmasta. Hakemuksen mukaan tiimin tarkoituksena on tuottaa nuortenohjelmaa, joka rohkaisee nuoria puuttumaan epäkohtiin ja osallistumaan omalla panoksellaan yhteiskunnallisten ongelmien vastaiseen taisteluun. Hakemuksen mukaan ryhmän toiminta edistää suvaitsevaisuutta.

CIMO ei ole tukenut Älä alistu -kampanjaa millään tavalla. CIMO ei ole myöskään tukenut ohjelmasarjaa, jossa esitetään tällaista sisältöä. Youth in Action -ohjelman tavoitteena on edistää suvaitsevaisuutta nuorten keskuudessa. Älä alistu -kampanjan sisältö on sekä Youth in Action -ohjelman että CIMOn arvojen vastaista.

Esimerkkinä Youth in Action -ohjelman kautta rahoitetusta nuorten hankkeesta voi mainita Uskalla-tiedotuskampanjan, jonka tavoitteena oli edistää suvaitsevaisuutta ja kitkeä sukupuoliseen suuntautumiseen liittyvää syrjintää urheilumaailmassa.

Lisätietoja

Toimialajohtaja Mikko Nupponen