Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

04.02.2014

CIMO avaa harjoittelumahdollisuuksia Brasiliaan

Jo useamman vuoden ajan Brasilia, yksi BRICS-maista, on ollut uutisotsikoissa voimakkaan talouskasvunsa ansiosta. Suomen Brasilian suurlähetystön mukaan maassa toimii tällä hetkellä noin 50 suomalaista yritystä. CIMOn harjoitteluohjelmissa on ensimmäistä kertaa mahdollista lähteä myös Brasiliaan.

Brasilian talouskasvu on perustunut siihen, että maa on onnistunut nostamaan 35 miljoonaa ihmistä tulonsiirto-ohjelmien avulla köyhyydestä kuluttavaan keskiluokkaan. Jotta talouskasvu jatkuisi, Brasilian tulee kuitenkin uudistua: peruskoulutuksen tasoa pitää kehittää ja maan teollisuuden kilpailukyvyn puutteen ongelmat pitää ratkaista. Tämä kaikki avaa suomalaisille opiskelijoille ja vastavalmistuneille kiinnostavia mahdollisuuksia eri alojen opintoihin liittyvään harjoitteluun, niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Ympäri Brasiliaa, eri aloilla, englanniksi tai portugaliksi

Helmikuun alkupuolella avautuneessa Brasilian harjoitteluhaussa harjoittelupaikkoja on tarjolla eri puolilla Brasiliaa. Harjoittelupaikkoja on tarjolla esimerkiksi eurooppalaisten siirtolaisten suosimassa Etelä-Brasiliassa kuten Curitibassa ja Florianopoliksessa, bisneskeskus Sao Paulossa, samban ja jalkapallon Riossa tai afro-brasilialaisessa Koillis-Brasiliassa. Harjoittelu tapahtuu englanniksi tai portugaliksi. Harjoittelun oheen voi ottaa myös Brasilian yhteiskunnallisia ja kulttuurisia erityispiirteitä valaisevia pieniä kursseja yliopistosta.

Elinkeinoelämän keskusliitto on nimennyt portugalin taidon yhdeksi niistä vieraan kielen taidoista jonka osaamiseen Suomessa täytyisi panostaa aiempaa enemmän. Varsinaisen harjoittelun sisällä tai ohella Brasiliassa onkin erinomaiset mahdollisuudet syventää portugalin taitoa myös pienillä kielikursseilla. Helsingin yliopiston kielikeskuksen johtaja Ulla-Kristiina Tuomi on todennut, että suomalaisten havahtuminen kielitaidon tärkeyteen tulee usein juuri yliopistovaiheessa. Opiskelijat tajuavat, että englanti ei ehkä yksin riitä ja että he tarvitsevat laajempaa kielitaitoa erottuakseen työnhakutilanteessa.

Brasilia on yksi tämänvuotisista polttopisteistä CIMOssa, kiitos myös Brasilian valtion Science without Borders -apurahaohjelman (Ciência sem fronteiras), jonka kautta Suomeen saapuu brasilialaisia opiskelijoita. Brasilia on polttopisteessä myös maailman silmissä jalkapallon vuoden 2014 MM-kisojen ja vuoden 2016 Rion kesäolympilaisten ansiosta .

Haku päättyy 14.2.2014 klo 16:15.

Harjoittelupaikat Brasiliassa | kaikissa maaohjelmissa

Lue lisää

(Teksti ja kuva: Jaana Mutanen / 4.2.2014)