Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

18.11.2013

Kuva: Katri Mäenpää

Brittiläinen Eurooppa-koordinaattorien delegaatio verkostoitui suomalaisten kollegoidensa kanssa CIMOssa

Brittiläisen HEUROn (the Association of UK Higher Education European Officers) vuosittainen ‘Overseas Mission’ suuntautui tällä kertaa Suomeen. CIMOn järjestämä ”Networking Seminar with HEURO” kokosi yhteen yli 30 suomalaista korkeakoulujen edustajaa ja 16 brittiosallistujaa hyvien käytänteiden jakamiseksi ja verkostoitumiseksi.

Seminaarin aikana HEUROn edustajat esittelivät brittiläisen korkeakoulujärjestelmän ajankohtaisia teemoja. Kiinnostus Erasmus+ -ohjelmaan on Isossa-Britanniassa lisääntynyt ohjelman globaalin avautumisen myötä, mutta samalla kansallinen laadunvarmistusjärjestelmä muuttuu yhä tiukemmaksi ulkomailla suoritettujen opintojen kohdalla.

Tuoreiden Erasmus-vaihtotilastojen valossa todettiin, että Suomi on nykyään samassa tilanteessa kuin Iso-Britannia: saapuvia vaihto-opiskelijoita on yhä enemmän, eikä paikkoja aina löydy kaikille halukkaille tulijoille. Iso-Britanniassa opettajilla on selvä kiinnostus Suomeen suuntaavaan vaihtoon toisin kuin opiskelijapuolella. Seminaarissa kuultiin myös case-esimerkkejä suomalais–brittiläisen korkeakouluyhteistyön onnistumisista sekä EAIE-palkitusta Helsingin yliopiston kansainvälisen toiminnan integroitumisesta yliopiston normaalitoimintaan. Kontaktiseminaari vahvisti osaltaan brittiläis–suomalaista yhteistyötä ja vierailun päätteksi heurolaiset toivottivat suomalaiset tervetulleiksi osallistumaan omaan vuosittaiseen konferenssiinsä keväällä 2014.

Lue lisää

HEUROn kotisivut

(18.11.2013 / KM)