Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

12.02.2014

Arhinmäki Luova Eurooppa -ohjelman lanseerauksessa:
”Luovilla aloilla on paljon kasvupotentiaalia”


Ministeri Paavo Arhinmäki avasi 16.1.2014 EU:n Luova Eurooppa -ohjelman lanseeraustilaisuuden, joka keräsi lähes 300 osallistujaa Mediakeskus Lumeeseen Helsingissä. Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Suomen Luova Eurooppa -yhteyspiste (CIMO ja Suomen elokuvasäätiö) sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Uusi ohjelma osoittaa edeltäviä ohjelmia enemmän tukea av-alan, kulttuurialan ja luovien alojen tukemiseen.

Ministeri Paavo Arhinmäki avasi Luova Eurooppa
-ohjelman Suomessa. Kuva: Jussi Omaheimo/CIMO

”Se, että ohjelman rahoitusta saatiin kasvatettua 9 % verrattuna aiempiin kulttuuri- ja mediaohjelmiin, on suuri voitto kulttuurille ja kertoo siitä, että koko Euroopassa todella uskotaan luovuuteen ja luovien alojen merkitykseen, niin henkisesti kuin taloudellisestikin.”

Arhinmäki korosti, että EU:n tarjoamalla tuella on merkitystä myös kansallisen rahoituksen täydentäjänä:
”Ohjelmien tuesta on muodostunut merkittävä lisä taiteen ja kulttuurin kansalliselle rahoitukselle Suomessa. Saamme varmasti jatkoa tälle kehitykselle myös uudessa ohjelmassa.”

Luova Eurooppa -ohjelma antaa hakijoille laajat mahdollisuudet kehittää monimuotoisia ja innovatiivisia hankkeita.
”Luova Eurooppa -ohjelma on sisällöllisesti edeltäjiään yksinkertaisempi sekä tehokkaampi, ja se antaa tekijöille entistä suuremman vapauden päättää hankkeen sisällöstä. Tämä näkyy siinä, että ohjelman tavoitteita on vähän ja ne kohdistuvat selkeästi kansainvälistymiseen: verkostoitumiseen, toimijoiden ja teosten liikkuvuuden lisäämiseen.”

Ilma-akrobaatti Ilona Jäntti esiintyi lanseeraus-
tilaisuudessa. Kuva: Jussi Omaheimo/CIMO

Ministeri kehotti tuesta kiinnostuneita hakemaan rohkeasti tukea ohjelmasta sekä hyödyntämään CIMOssa ja Suomen elokuvasäätiössä sijaitsevien yhteyspisteiden palveluita.

Tilaisuuden muita puhujia olivat toimeenpanovirasto EACEA:n yksikön päällikkö Sari Vartiainen Brysselistä sekä Luova Eurooppa -yhteyspisteen Riikka Koivula ja Kerstin Degerman.


Lisätietoja
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki: "Suomi pärjännyt hyvin taiteen ja kulttuurin EU-rahoituksessa" (OKM:n tiedote 16.1.2014)