Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

12.09.2016

Ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -akkreditointi laajeni

Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjoja (VET Mobility Charter) myönnettiin Erasmus+ -ohjelmassa jo toisen kerran. Akkreditoinnin tarkoituksena on kannustaa oppilaitoksia kansainvälistymisen strategiseen suunnitteluun, ja sen tavoitteena on pitkäjänteinen ja laadukas opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden toteutus.

Akkreditointihaku herätti jälleen paljon kiinnostusta, ja hakemuksia saatiin hakukierroksella 2016 kaikkiaan 11 kappaletta. Kaikki hakijat olivat ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Hakemusten taso oli korkea, sillä hakijoilta edellytettiin pitkäaikaista näyttöä liikkuvuustoimintojen laadukkaasta toteutuksesta sekä voimassaolevaa kansainvälisyysstrategiaa.

Akkreditointeja myönnettiin yhteensä seitsemän. Akkreditoinnin piiriin tuli tällä kierroksella isoja kaupunkiomisteisia ammattioppilaitoksia kuten Helsinki, Tampere ja Vaasa. Akkreditointeja myönnettiin myös vuonna 2015, ja nyt akkreditoituja organisaatioita on kattavasti eri puolilla Suomea. Eteläisin näistä on Stadin ammattiopisto Helsingissä ja pohjoisin Lapin ammattiopisto Rovaniemellä. Yhteensä akkreditoituja organisaatioita on tällä hetkellä jo 24, joiden joukossa on myös yksi konsortio.


Akkreditointi oikeuttaa kevennettyyn hakumenettelyyn ammatillisen koulutuksen liikkuvuushankkeiden (KA1) hakukierroksilla vuosina 2017 - 2020. Seuraava akkreditoinnin hakukierros käynnistyy syksyllä 2016. Hakukierroksen aikatauluista tiedotetaan CIMOn verkkosivuilla.

Myönnetyt liikkuvuusperuskirjat hakukierroksella 2016 (pdf)

Myönnetyt liikkuvuusperuskirjat hakukierroksella 2015 (pdf)

(SH/12.9.2016)