Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

29.05.2013

Aktiiviset kansalaiset kokoontuivat aamupalalle CIMOon

Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula ja vastaava asiantuntija Mauri Uusilehto / CIMO

Kansalaisten Eurooppa –ja Youth in Action –ohjelmien järjestämällä Aktiivisen kansalaisen aamupalalla 24.5.2013 Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula ja opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Jarmo Lindén pääsivät vaihtamaan mielipiteitä ja vastaamaan ilmeisen aktiivisista kansalaisista koostuneen yleisön kiperiinkin kysymyksiin.

Keskustelua herättivät niin nuorisotakuu kuin perusturva, yrittäjyys ja Euroopan tulevaisuuskin. Takkula korosti Euroopan unionin roolia arvoyhteisönä ja harmitteli sitä, että talous saa EU:sta puhuttaessa yleensä suurimman roolin. Hänen mukaansa EU:n tuoreemmista jäsenvaltioista esimerkiksi Slovakiassa arvostetaan juuri sitä, että EU-jäsenyys on tuonut maahan demokratiaa ja oikeusvaltion periaatteita. Takkula oli sitä mieltä, että nuorten luottamuksen EU:hun tulisikin kasvaa, vallitsevasta talouskriisistä huolimatta. Takkula totesi myös, että Euroopan unioni on globaalissa maailmantaloudessa tosiasia jonka olemassaoloa tarvitaan, jotta Euroopalla olisi mahdollisuus pärjätä myös taloudellisesti.

Valtiosihteeri Jarmo Lindén

Lindén muistutti, että vaikka nuorisotakuuta on kritisoitu, on sen ansiosta kuitenkin viimeisten kolmen kuukauden aikana 72 prosenttia alle 25-vuotiaista nuorista saanut koulutus- tai työpaikan. Suuri osa nuorisotakuun toimenpiteistä vaatii vielä kuitenkin aikaa, jotta ne alkavat purra tehokkaammin nuorisotyöttömyyteen. Takkula huomautti, että vaikka nuorisotakuusta puhutaan nyt myös Euroopan tasolla, on vastuu nuorisotyöttömyyden selättämisestä kuitenkin kansallisella tasolla.

(29.5.2013 / AK, kuvat: JO)