Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

01.11.2011

Aikuiskoulutuksen infotilaisuudet käynnistyvät Oulusta

Kuukauden vaihtuessa marraskuuksi pyörähtävät liikkeelle Grundtvig- ja Nordplus Aikuiskoulutus –ohjelmien alueelliset infotilaisuudet. CIMO järjestää yhteistyössä aikuiskoulutuksen alueellisten tiedottajiensa kanssa yhteensä 10 tilaisuutta. Useimpiin ehtii vielä hyvin ilmoittautua.

Suomenkielisiä tilaisuuksia pidetään Oulussa, Turussa, Helsingissä, Kuopiossa, Iisalmessa, Kajaanissa, Porissa ja Lapualla. CIMO on solminut sopimuksen aikuiskoulutusohjelmien ruotsinkielisestä tiedotuksesta Bildningsforumin kanssa. Ensimmäiset Bildningsforumin järjestämät tilaisuudet ovat tarjolla Helsingissä ja Vaasassa.

Uutena kokeiluna on Helsingin temaattinen infotilaisuus, jossa kansainvälistymisen moninaiseen kirjoon tutustutaan taide ja luovuus –teeman kautta Teatterimuseossa.

Täydennyskoulutuksen kautta mukaan hankkeisiin?

Tilaisuuksissa esitellään aikuiskoulutuksen eri kansainvälistymismahdollisuuksia ja annetaan vinkkejä hakuprosessiin. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti uusille toimijoille. Niistä hyötyvät myös ne aikuiskouluttajat, jotka ovat saaneet henkilökohtaisen apurahan vaikkapa omaan täydennyskoulutukseen ja haluaisivat nyt aloittaa pidempikestoisen hankeyhteistyön eurooppalaisten kurssikaveriensa kanssa. Sen sijaan, että kurssi tai vierailu jää apurahan saajan ainoaksi Grundtvig-kokemukseksi, voi se olla vasta alkusoittoa oman organisaation kansainvälistymiselle. Vaihtoehtoja riittää ja infotilaisuuksissa kuullaankin ennätysmäärä innostavia esimerkkejä siitä, mitä ohjelmien tuella on saatu aikaan.

Kaikkien tilaisuuksien ohjelmat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.cimo.fi/grundtvig

(1.11.2011 / RV)