Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

13.05.2015

Aasia-ohjelmassa Kiinan ohella haku auki myös Intia-yhteistyölle

CIMOn Aasia-toimintojen koulutusyhteistyöohjelmassa on avattu Kiina-haun ohella nyt ensimmäistä kertaa Intia-haku, joka mahdollistaa hankeyhteistyön myös suomalaisten ja intialaisten korkeakoulujen välillä.

Aasia-ohjelmasta tuetaan korkeakoulujen koulutusyhteistyöhankkeita Suomelle erityisen tärkeiksi katsottujen Aasian kohdealueiden kanssa, jotka voivat vaihdella vuosittain. Aiemmilla hakukierroksilla on tukea voinut hakea yhteistyöhön ainoastaan kiinalaisten korkeakoulujen kanssa.

Aasia-ohjelman tuki on tarkoitettu siemenrahaksi, jonka avulla korkeakoulut voivat käynnistää alkuvaiheen lupaavia tai uudentyyppisiä koulutusyhteistyöhön liittyviä aloitteita. Rahoituksella voidaan myös syventää korkeakoulujen välistä yhteistyötä kattamaan uusia aloja tai toimintamuotoja.

Intia-haku toteutetaan samoin reunaehdoin kuin aiemmat Kiina-haut, mutta Intian osalta valinnoissa voidaan painottaa hankkeita, jotka kytkeytyvät Suomen ja Intian välisissä neuvotteluissa esillä olleeseen yhteistyöhön Indian Institutes of Technology -verkoston kanssa.

Tukea jaetaan kaksivuotisille yhteistyöhankkeille. Yksittäiselle hankkeelle myönnettävä tuki voi olla enintään 50 000 euroa. Hakukierroksella 2015 voidaan rahoittaa arviolta 11–16 Kiinaan suuntautuvaa hanketta ja 5–7 Intiaan suuntautuvaa hanketta.
.
Hakuaika riippuu kohdealueesta:

  • Kiinaa koskeva haku päättyy torstaina 20.8.2015
  • Intiaa koskeva haku päättyy torstaina 1.10.2015

Lisätietoja ohjelmasta sekä hakuun liittyvät dokumentit (hakukuulutus ja hakulomakkeet)

(13.5.2015 / SL)