Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

22.05.2014

29 sai apurahan Suomeen jatko-opintoihin tai tutkimustyöhön

The Finnish Government Scholarship Pool -ohjelmasta myönnettiin apuraha 29 hakijalle lukuvuodeksi 2014–2015. Apuraha on tarkoitettu jatko-opintoihin tai tutkimustyöhön suomalaisessa yliopistossa tai valtion tutkimuslaitoksessa.

Hakemuksia tuli 63 kaikkiaan 12 maasta. Ohjelmaan kuuluu maita, jotka alun perin ovat valikoituneet perustuen Suomen hallituksen solmimiin kulttuurisopimuksiin, kulttuurivaihto-ohjelmiin ja kahdenvälisiin apurahaohjelmiin, tällä hetkellä yhteensä 14 maata: Australia, Egypti, Intia, Israel, Japani, Kiina, Korean tasavalta, Kuuba, Meksiko, Mongolia, Namibia, Turkki, Ukraina ja Yhdysvallat. Aiemmin ohjelmaan kuuluneet EU-alueen maat ja Sveitsi on vuodesta 2014 alkaen rajattu pois.

Jatko-opiskelijat hakevat apurahaa oman maansa viranomaisten kautta, joiden tulee esittää CIMOlle korkeintaan 10 ehdokasta. Apurahajakson pituus on 3–9 kuukautta. Tuki on nyt 1 200 € kuukaudessa, mutta ensi hakukierroksesta lähtien 1 500 €/kk.

Seuraava haku päättyy helmikuun 2015 puolessa välissä ja se koskee lukuvuotta 2015–2016. Paikallinen hakuaika on yleensä kuukausia aiemmin. Hakijat tarvitsevat hakemuksensa liitteeksi mm. kutsukirjeen suomalaisen vastaanottavan korkeakoulun akateemiselta ohjaajalta, josta käy ilmi vastaanottavan laitoksen sitoutuminen hakijan esittämään jatko-opiskelu- tai tutkimussuunnitelmaan.

Lue lisää

The Finnish Government Scholarship Pool -ohjelma
Cimo.fi-verkkopalvelussa | Studyinfinland.fi-verkkopalvelussa

(22.5.2014 / KM)