Erasmus+ Youth in Action: The Power of Non Formal Education -koulutus Bulgariassa 24.-29.9.2019. Hakuaika päättyy

Päättyy:30.5.2019
Tapahtumapaikka:Sofia, Bulgaria


Nonformaali oppiminen ja meidän jokapäiväinen työmme

The Power of Non Formal Education -koulutus järjestetään Bulgariassa 24.-29.9.2019. Se on sukellus syvälle tekemällä oppimisen ajatuksiin ja nuorten parissa tehtävän työn todistettavaan vaikutukseen.

Nonformaali eli koulun ulkopuolinen oppiminen on seurausta suunnitelmallisesta toiminnasta, joka pyrkii kohti oppijan itse määräämää tavoitetta. On selvää, että nuorisotyön kautta nuoret oppivat erilaisia tietoja, taitoja ja asenteita, mutta onko meillä riittävä käsitys nonformaalin oppimisen toimintatavoista työssämme? Näemmekö toiminnan vaikutuksen oppimisena ja kuinka voimme korostaa oppimista toiminnassamme? Nuorisolain myötä nonformaali oppiminen korostuu myös nuorisotyöntekijöiden arjessa.

Kokemuksia, pohdintaa, oivalluksia

Koulutus pohtii nonformaalin oppimisen ajatuksia suurempana kokonaisuutena. Vertailemalla eri eurooppalaisia käsityksia osallistujat avartavat ymmärrystään siitä, miten arvostettua koulun ulkopuolinen oppiminen on Euroopassa ja miten Euroopan Unioni tukee sitä. Toisaalta oppimista katsotaan päivittäisen nuorisotyön näkökulmasta ja tarkastellaan kriittisesti toimintaa, joka voidaan nähdä palvelujen kuluttamisena. Osallistujat osallistuvat itse harjoituksiin ja pääsevät purkamaan oppimisen mekanismeja ja merkityksiä. Samalla he ymmärtävät, miten oppimisen voi tuoda osaksi omaa työtään. Kokemuksen purkamista ja reflektointia harjoitellaan.

Suunnitelmallinen nonformaali oppiminen on olennainen osa kaikkia Youth in Action -hankkeita. Koulutukseen osallistuminen auttaa esimerkiksi nuorisovaihtojen ohjelman suunnittelussa.

Miten pääsen mukaan?

Koulutuskieli on englanti ja kouluenglannilla pärjää loistavasti.

Osallistuminen koulutukseen on maksutonta. Matkatuki kattaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti. Vastaanottavan maan toimisto huolehtii majoituksesta ja ruokailuista. Majoitus on useimmiten 2 hengen huoneissa.

Suomalaisten hakijoiden ei tarvitse kysyä kansalliselta toimistolta lupaa hakemiseen, haku on avoinna Suomessa pysyvästi asuville ja toimiville henkilöille. Hakijan kannattaa sopia hakemisesta sen sijaan oman työnantajansa kanssa.

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 30.5.2019

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen