Erasmus+ Youth in Action ja ammatillinen koulutus: Developing Youth Workers' Competences -opintovierailu Virroilla ja Ilmajoella 29.9.-3.10.2019. Haku

Päättyy:22.8.2019
Tapahtumapaikka:Etelä-Pohjanmaan opisto, Ilmajoki ja Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Nuorisotyön opetus ja opin vieminen käytäntöön

Developing Youth Workers' Competences -opintovierailun tarkoituksena on tutustua nuorisotyön toisen asteen koulutukseen Etelä-Pohjanmaan opistossa ja nähdä, miten työelämään siirtyvät opiskelijat vievät oppinsa käytäntöön nuorisotyössä ja kansalaisyhteiskunnassa.

Opintovierailu toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan opiston ja nuorisokeskus Marttisen kanssa. Molemmilla organisaatioilla on rooli opintovierailun sisällön suhteen. Etelä-Pohjanmaan opistossa tutustumme nuorisotyön poliittiseen viitekehykseen sekä toteutettavaan opintosuunnitelmaan. Opintovierailulla saadaan käytännön kokemus opetusmenetelmistä ja opeteltavista kompetensseista. Meillä on myös mahdollista seurata harjoitteluaan tekeviä opiskelijoita ympäristökuntien nuorisotyöhön ja tavata oppilaitoksesta valmistuneita nuorisotyöntekijöitä, jotka ovat jo pitkään työskennelleet kentällä.

Prosessissa käytetään vertailukohtana eurooppalaista nuorisotyöntekijöiden kompetenssimallia (ETS Competence Model for Youth Workers), joka nuorisotyöntekijöitä auttaa itsearvioinnissa.

Opintovierailu järjestetään Ilmajoella ja Virroilla 29.9.-3.10.2019.

Kenelle opintovierailu on tarkoitettu?

Opintovierailu sopii henkilöille, jotka ovat omassa organisaatiossaan kiinnostuneet nuorisotyöntekijöiden taitojen kehittämisestä tai prosesseista kompetenssien kehittämisen takana. Se voi sopia muissa nuorisotyötä toteuttavissa oppilaitoksissa työskenteleville, jotka haluavat vertailla käytäntöjä oppilaitosten välillä tai henkilöille, jotka ovat vastuussa opintosisältöjen suunnittelusta. Osallistujien tulee olla täysi-ikäisiä.

Osallistujat voivat edustaa nuorisotyötä tai ammatillista koulutusta.

Koulutuskieli on englanti ja kouluenglannilla pärjää loistavasti.

Miten pääsen mukaan?

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä, joten osallistujalle ei tule niistä mitään kuluja. Osallistujan tulee olla vakuutettu, työnantajan vakuutus käy. Hakijan kannattaa sopia mahdollisuudesta osallistumiseen oman esimiehensä kanssa.

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 22.8.2019

Lisätietoja antavat